понеделник, 20 август 2012 г.

Минерална маска с авокадо и овесени ядки Freeman Clay Mask

Здравейте момичета (и момчета),
Извинявам се за дългото отсъствие. Първо се започна една одисея около фотоапарата ми, който нов започна да дава отклонения. Толкова дълго време го избирах и накрая такова разочарование. Сега вече с нов апарат и статив съм готова за нови постижения.
Малко след като написах публикацията за Кайсиевият скраб на Freeman, си купих и маската с авокадо, глина и овесена каша. Вече я използвам известно време и съм готова за мнение.

По описание на етикета маската е за всеки тип кожа на лицето. Според моето скромно мнение обаче маската е подходяща повече за мазна кожа, отколкото за нормална.
Консистенцията е гладка и се нанася много лесно. Аз го правя с пръсти. Има изключително приятен аромат. Съдържа масло от авокадо, овесено брашно и витамин Е. Поразрових се из нета и разбрах, че маслото от авокадо има страхотни овлажняващи свойства, овесеното брашно успокоява кожата, а витамин Е е отличен антиоксидант. Разнообразието от съставки действа като изтегля излишното омазняване, свива порите и оставя кожата гладка, здрава и красива.  Препоръчително е да слагате маската на измито и леко влажно лице като избягвате зоната около очите и устата. Нанася се много лесно и съхне сравнително бързо. Втория път, когато я използвах след като я махнах почувствах леко дразнене в зоната около носа. Притесних се и помислих, че се е получила някаква реакция. Когато се погледнах в огледалото нямаше зачервяване, намазах се с крем и това чувство отмина за минути.


Кожата остава мека, чиста, опъва леко. Задължително след като я измиете си сложете хидратиращ крем. Ако сте с нормална кожа слагайте я най-много веднъж седмично, а ако кожата ви е мазна – 2 пъти. Ако ви се появи досадна пъпка, намажете я с малко от маската и приспете така. Казват, че доста помага и пъпките завяхват. Аз лично не съм опитвала.

Цена 7,50 за 150 мл.

Сега издирвам глинената маска на Freeman с мента и лимон.
По описанието виждам, че тя е охлаждаща маска, която успокоява кожата и намалява възпаленията причинени от пъпки. Контролира отделянето на мазнини и свива разширените пори. Звучи доста обещаващо.



Ами това е, надявам се и ви да споделите, коя ви е любимата маска за лице.

2 коментара:

  1. Silva, точно от тези маски исках да провам. Ти не беше ли от Стара Загора? Знаеш ли къде мога да ги намеря?

    ОтговорИзтриване
  2. В магазин Елитис във Верея има голямо разнообразие от тези маски. Иначе и в ДМ има един- два вида :)

    ОтговорИзтриване