сряда, 15 август 2012 г.

Очила и грим....?

Ще започна с това, че очилата са страхотен аксесоар. Докато някои ги носят по необходимост, други ги носят като част от визията си. Наскоро попаднах на един коментар направен от момиче, което твърдеше, че поради факта, че носи очила не се гримира.
За дамите, които носят очила, грешка номер едно е, че не се гримират. Дано, с това което ще напиша по-долу ви убедя да хванете спиралата и червилото.

Докато се гримирате, слагайте си очилата от време на време, за да преценявате как изглеждате. Не бихте искали да изчакате до края и тогава като си сложите очилата да видите, че гримът ви е незабележим, прекален или в пълен хаос.
Придържайте се към “простичкото“.
Ако направите грешка в грима си, това само ще стане по-очевидно, когато сложите очилата си. Преди всичко те са като огромна рамка около очите, а да не говорим за увеличителните стъкла. За да избегнем гафовете навреме, повечето експерти в грима, препоръчват да се придържате към „по-простичък грим“. Ако заложите на по-топлите цветове, никога няма да сбъркате.

Подчертай тези очи
Лещите на очилата могат да направят очите ви да изглеждат по-големи (ако сте далекогледи) или по-малки (ако сте късогледи). Ако очите ви изглеждат твърде големи, поставете черен или кафяв молив върху водната линия на долния клепач. А ако изглеждат твърде малки направете същото, но вече използвайте бял молив.Опитайте цветна очна линия. Ако сте с кафеви очи заложете на цветовете – тъмно-синьо, зелено, лилаво, дори розово. Сините очи ще станат още по-поразяващи с лалава, златиста, розова, оранжева, кафява очна линия. За зелените очи изберете розова (с топли подтонове), лилава, цвят на слива.


Спиралата е задължителна
Тези от вас, които носят очила, знаят, че няма нищо по-неприятно да имате дълги, буйни мигли, които да се „удрят“ в стъклата на очилата. Има решение на този проблем. Гримьорите препоръчват да подвивате миглите си. Това ще отвори и вашия поглед. Що се отнася до типа спирала, която да изберете трябва по-скоро да използвате такава, която удебелява миглите, а не такава с удължаващ ефект. Също така слагайте спиралата в корените, а не по връхчетата.

Сенките
Експериментирайте! Но ако искате да заложите на сигурно избирайте меките тонове. Слагайте бели блестящи сенки в началото на окото (около кладенчето). Това автоматично буди погледа.  Но независимо от това, какъв цвят сенки ще използвате, когато носите очила всичко води до начина на гримиране. Т.е. ако искате да добавите акцент нанесете по-тъмния цвят в сгъвката на горния клепач на окото (техниката се нарича „Банан“). Разбира се, не забравяйте да се съобразите и с рамката на очилата. Напр., ако носите очила с тъмни и дебели рамки, по-добре избягвайте силния опушен грим. Цялото това „затъмнение“ ще затвори лицето ви.

Подчертани и подредени вежди
За тези от вас, които носят очила трябва да не забравят веждите. За вас, те стават много важни, защото рамките автоматично привличат силно вниманието към тях. Първото нещо е да се погрижите за формата им. Независимо от това, дали рамката на очилата ви стои по-ниско от веждите или застава на една линия с тях е важно да ги поддържаме добре подредени и подчертани. Използвайте молив за вежди, който е близък до техния цват и гел, който да ги държи на място цял ден.

Поставете фокуса на друго място

Въпреки, че вашите очила са първото нещо, което привлича вниманието, вие може да промените това, като подчертаете друга част от вашето лице. Например, изключително атрактивно е , ако заложите на червило в ярък цвят (червено, розово, оранжево...). Това автоматично ще отклони вниманието към вашите устни.
















Целувки XOXO :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар