вторник, 28 май 2013 г.

Thermal Spring Water AVÈNE

Ехо,

За първи път чух за продукта "Термална вода", когато се роди моя син. Четох, че е богата на минерали и успокоява зачервено дупе. Разбира се, като всяка майка, която иска най-доброто за своето детенце, побързах да си взема такъв спрей. Не помня на коя марка беше. Тогава не бях толкова информирана, но помня, че моя син страшно се забавляваше, когато я използвахме.

Преди известно време AVÈNE организираха среща, на която имах шанса да присъствам. След като си поговорихме за слънцето и колко са важни слъцезащитните кремчета, като подарък всеки получи по една торбичка-изненада. Именно в тази торбичка открих флакончето на AVÈNE и това беше моята втора среща с продукта наречен "Термална вода". Да си призная, нямам голям опит с тази марка. Не че не съм искала, просто малко надхвърля финансовата граница, която съм си поставила за бяла козметика. Та, изведнъж се оказа, че май само аз нямам опит с термалното спрейче и затова нямах търпение да събера впечатления.
Тремалната водичка идва под формата на спрей във флакон от 300 мл, 150 мл и 50 мл. Всеки един от вас може да отвори сайта на Avene и да прочете за незаменимите качества на термалната водичка, затова няма да ви трупам с информация. Само ще изброя една част от възможните и приложения:



 - успокоява кожата след бръснене
 - след епилация
 - при раздразнение на кожата и зачервяване
 - при слънчево изгаряне
 - освежава в горещите летни дни

Аз, слава Богу, нямам сериозни кожни проблеми и не мога да твърдя, дали наистина използването и дава резултат. Обаче, имам приятелка, която страда от кожно раздразнение по лицето и на места по тялото, което и причинява силен дискомфорт. Има моменти, в които кожата и силно се зачервява и сърби. Какво ли не е е опитвала, с какво ли не се е мазала. При поредното и влошаване на мен ми хрумна да и предложа да си вземе термалната вода на AVÈNE  След по-малко от час, тя ми се обади и със задоволство ми съобщи, че си е взела водичката и е получила мигновено облекчение. Страшно се зарадвах! За съжаление проблема и е доста упорит и за момента няма кой знае какво подобрение, но определено водичката и помага. 
Лично аз си я използвам след баня като я впръсквам по лицето. Това, което трябва да се знае,  е че флакона НЕ трябва да се разклаща преди употреба. След като напръскате изчакайте около 2 минути и след това попийте с памучно тампонче или кърпичка. Всички знаем, колко е важна водата за нашия организъм. А тази водичка е истинско съкровище за локално приложение и е добре дошло за дехидратирана кожа. Аз, като гримьор понякога я използвам преди полагането на основата и ФДТ, още преди да изсъхне по лицето. Чувам, че някои я използват след грим за "запечатване", но аз все още не съм я ползвала по този начин.
Напоследък ми помага като ме освежава в горещите дни. Едно впръскване и веднага си представям морето и влажния морския въздух. Чудя се, как досега съм пропуснала тази свежест събрана във флаконче?! Харесва ми, че няма аромат, който да ангажира обонянието. Задължително ще трябва да се сдобия с компактното флаконче от 50 мл., което е супер удобно за дамската чанта. Не обичам жегите и термалната водичка на AVÈNE ще ми е най-добър приятел.
Отскоро вълшебното флаконче стана причина за голяма забава за моя син, който е убеден, че това "лекарство" ще излекува всичките му спайдърменски рани.

Вие използвате ли термална вода и за какво най-често?

Kisses,
SiS

2 коментара:

  1. Досега съм ползвала термалните водички на Авен и Виши. Ползвам я вечер след почистване на грим, преди да нанеса крем. Понякога и след епилация.

    ОтговорИзтриване
  2. Имах точно същата, но преди няколко години като си я купих беше в по-различно флаконче. На мен ми действаше най-добре зимата, когато бузите ми стават супер сухи и ми се бели носа. Малко е скъпичка (най-малката разфасовка беше 9лв и нещо), но бих повторила покупката. :)

    ОтговорИзтриване