сряда, 15 май 2013 г.

Is that Blue or Brown?

Ехо,

Днес ще ви покажа един много интересен пигмент на M.A.C. Уж съм момиче, което обича всички свързано с грима, а нямах и един пигмент на М.А.С...срамота :). Понеже техните пигментите са скъпички, но за сметка на това са в големи количества,има сайтове които предлагат да си купиш „sample” или мостричка от малко количество. Така направих и аз и си поръчах два цвята – Vanilla и Blue Brown. Крайно време беше в моя куфар гордо да се наместят  прекрасните  пигмента на всеизвестната марка.

Източник: интернет

Първо накратко да обясня, какво е пигмент – това е прахообразна сенка със силна пигментация. Пигментите имат по-широко приложение от обикновените пресовани сенки. С подходящи фиксатори и разтвори за смесване, могат да се превърнат в червило, могат да се изполват за руж, дори и в лаковете за нокти. В повечето случаи си ги използвам като сенки, като нанасям или с мокра или със суха четка.

Blue Brown е малко капризен пигмент, който според мен стои по-добре върху тъмна основа. Той е хамелеон като съчетава 2 цвята - основата е кафяво с червен подтон и синьо, което като удари светлината се превръща с тюркоазено съкровище. Точно този червеникав подтон има опасност да направи очите уморени.


На суотча може да видите различните "лица" на пигмента - върху черна основа, синя основа, тоуп основа и само с база.

Ето моят първи опит с Blue Brown



Вие използвате ли пигменти и лесно ли се справяте с нанасянето им?

Kisses,
Sis

5 коментара:

  1. От кой сайт ги поръча, Силве, и колко парички излязоха?

    ОтговорИзтриване
  2. Има една палитра на Wet n Wild - Comfort zone в която има сянка идентична с този пигмент. Доста по-бюджетен вариант.

    ОтговорИзтриване