четвъртък, 28 март 2013 г.

La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming gel

Здравейте прекрасни,

По отношение на козметиката за лице обичам да купувам и изпробвам различни продукти. Рядко като свърши нещо го купувам отново. А, за да го направя трябва наистина много да ми е харесало. Кожата на лицето ми е доста капризна, има дни в които се омазнява много, особено лятото лъсвам неизбежно бързо. Има дни, в които е комбинирана. Въпреки, че отдавна съм минала тинейджърските години все още ми излизат пъпчици. Преди известно време бях в търсене на хубаво измиващо средство, което да контролира омазняването и да действа превантивно против пъпчици. Съвсем спонтанно, без много да му мисля си купих La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming gel for oily and sensitive skin. Серията продукти EFFACLAR е насочена към мазните и чувствителни кожи.

Е, имам новина - това е продукт, който ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще купя отново. Използвам го вече 2 седмици (може би и повече) и съм влюбена в него.


Какво казва производителят:

EFFACLAR гел почиства нежно кожата, благодарение на почистващи агенти, подбрани внимателно, за да пазят чувствителната кожа. Премахва ежедневните замърсявания по лицето и излишният себиум, като оставя кожата чиста и свежа. Съдържа термална вода, която успокоява и предпазва от дразнене. pH 5.5, Soap-free, Alcohol-free, Paraben-free и без оцветители.

Цена: около 12 лв.

Използвам го 2 пъти дневно - сутрин и вечер. Достатъчно е количество малко повече от грахово зърно, за да се почисти лицето, което го прави доста икономичен продукт. При контакт с вода се запенва леко. Гелчето е прозрачно и има съвсем лек флорален аромат. Действително оставя кожата чиста и свежа, като не я пресушава. След използването му кожата "не дърпа". Успява да контролира омазняването, за което съм много щастлива.


Кой е вашият любим почистващ продукт? Има сред вас други фенки на Effaclar?

Целувки,
Сис

 

5 коментара:

  1. ползвала съм този продукт месеци поред. имах голямата опаковка от 400мл /около 22лв/.после си купих малката опаковка с крем от същата серия и наистина бях доволна. нещото, което ме озадачи обаче е, че сестра ми си купи също 400мл продукт и когато се мия с него, кожата ми започва да опъва и първите няколко пъти получих лющене по и около носа и устните. даже беше болезнено. тя също имаше оплаквания и бутилката е почти пълна. мисля си, че това се получава заради водата- аз ползвах моите във варна и нямах никакви проблеми, а тя живее в софия. даже си купихме първите опаковки заедно...много странна ситуацуя:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хммм...наистина много странно. Аз много го харесвам и изобщо не ми изсушава кожата. Нямам и на идея, каква може да бъде причината за вашите оплаквания...

      Изтриване
  2. В момента издползвам почистващия гел на Bioderma,от който съм доволна, но пък и не виждам някаква огромна разлика. Ако го използвам максимум два пъти дневно не изсушава. Мисля, че това ще е следващия гел, който ще изпробвам :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен блог! Последвах те, ако искаш разгледай и моя :)
    http://quitealooker.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  4. Аз съм фенка на този гел. Ползвам вече 3, дали не и 4-та опаковка. Нямам оплаквания от пъпки, взех го ей-така - превантивно. На мен не ми изсушава кожата и тя не се лющи. Кремът от серията също е много хубав - нежен е, лек, ефективен.

    ОтговорИзтриване