четвъртък, 14 март 2013 г.

Silky skin with a silky glove


Здравете красиви,

Много пъти съм казвала, колко е важен пилинга за лицето и тялото. Така се "дава път" на здравата и сияйна кожа. Моят перфектен домашен ексфолиант е Аспиринът. Използвам го и самостоятелно като го втривам в кожата и в маски. Няма да ви убеждавам в добрите резултати, просто опитайте и вие.
Та като си говорим за пилинга в домашни условия днес ще ви покажа пилинг ръкавица от 100% естествена коприна за лице и тяло "РАЙА" на фирма "Свила" АД. 


Какво казва производителя:
Ексфолира, почиства и прави кожата по-гладка и по-жизнена отвсякога. Ефикасна като механичен излющващ агент в лечението на Psoriasis. Натурален Еко продукт, Без алергични реакции. Клинично изследвана към Катедра Дерматология и Венерология, Медицински факултет - София.
Доказани действия:
- замества химическия пилинг по естествен начин, почиства кожните пори
- изглаждане на кожния релеф
- заличава следите от стареенето на кожата (суха, опъната кожа, бръчки, дехидратация), стимулира формирането на нов епидермис
- може да се използва със антицелулитни и хидратиращи кремова, като спомага за проникването им в кожата
- заличава следите от стрии и акне
- предпазва от появата на тъмни петна, може да се използва в комбинация със слънцезащини кремове
- действа благоприятно преди и след (д)епилация и спомага за правилния растеж на косъма



Фиу...всичко звучи невероятно, нали? Аз я използвам от известно време и много ми харесва. На пипане платът (коприна) е твърд. Не знам, дали ще изпълни обещанията изброени по-горе, но надеждата умира последна. Във форуми, момичета, които я използват от по-дълго време  споделят, че ръкавицата им е помогнала да се отърват от досадните вътрешни косъмчета, които се появяват след епилация. 
Това което може би е добре да знаете, че е добре ръкавицата да се използва 2-3 пъти седмично (пак зависи как ще я възприеме вашата кожа, може и по-често) ПРЕДИ да си сапунисате тялото или преди душ-гела. На мокра кожа, но не под течаща вода. Изключително ефикасна била след парна баня или сауна :)

Ръкавичката ми е подарък от майка ми и държа да отбележа, че на снимката е нейната, която все още не е използвана. Не се сетих да снимам моята със оригиналната опаковка.
Вие имате ли опит с подобни ръкавички?

Целувки,
Сис

3 коментара:

  1. Звучи доста интересно, бих я пробвала. От къде може да се купи и каква й е цената?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами, тази ми е подарък. Доколкото разбирам има такива в аптеките, попаднах и на някои онлайн магазини. Цената е около 8-10 лв.

      Изтриване
  2. и аз си купих наскоро такава ръкавица, много съм доволна! Моята е на Eco Tools и изглежда малко по-различно :)

    ОтговорИзтриване