вторник, 18 юни 2013 г.

Cien beauty by Lidl

Ехо,

Много често можем да открием истински козметични съкровища на най-необичайното място.  За мен, такова място се оказа магазин Лидл. Сега сигурно някои от вас повдигат вежди въпросително :) Винаги подхождах доста снизходително минавайки покрай щанда с козметика в Лидл. Посещенията ми там се дължаха главно заради божествените кроасани с масло, шоколада със цели лешници или когато пазарувам за почерпка. При едно от последните ми посещения в магазина видях, че са пуснали декоративна козметика, която носи името Cien beauty. Загледах се в дисплея и видях лакове, топ лак, червила, глосове и спирали. Определено имаше доста интересни цветове. Понеже беше момент, в който имах нужда да изпробвам нови спирали, реших да си взема. Мислейки, че спиралата е само един вид грабнах една. В последствие се оказа, че съм взела водоустойчивия вариант. Разбира се, по-късно се сдобих и с една за обем. Какво да ви кажа..., страшно харесвам и двете спирали!

Цената е около 5 лв.


Спиралата за обем е малко по-тумбеста.
Това е спиралата, която използвам всеки ден. Харесва ми, че "взема" точно толкова продукт, колкото трябва. Нито повече, нито по-малко. Не е нужно да отнемам излишно количество, както правя с други спирали. Консистенцията е кремообразна - нито гъста, но не и съвсем течна. А четката!? О, четката! Голяма е и не е силиконова. Разделя миглите ми съвършено, като полага точното количество продукт. Не бетонира миглите и не ги прави тежки. Спиралата дава благоприятна възможност за наслагване без да прави миглите спластени с много количество продукт. Не се рони и се почиства много лесно. Въпреки, че спиралата се води "за обем" аз много не видях този ефект.  Ако търсите точно това, не се заблуждавайте от надписа "Volume mascara", определено няма много общо с "обем". По-скоро разделя миглите. Въпреки това, за момента е мой истински фаворит след спиралите на Мейбълин. 
Един огромен минус, който мога да посоча тук е миризмата. Моят нос е изключително чувствителен към остри миризми и определено това ми е най-неприятната част от слагането на спиралата. Хубавото е, че след няколко минутки  изчезва.

Тук спиралата е на около 9-10 часа
Водоустойчивата спирала
Опаковката е по продълговата и по-тясна в единия край. За нея се отнася всичко, което написах и за спиралата за обем. Има малка разлика във формата на четката. Освен миризмата, друг минус , който мога да посоча тук е изключително трудното почистване.


Наскоро моя приятелка (бивша фризьорка) ми сподели, че балсамът, който използва в последно време е именно от магзин Лидл, с марка Cien, за боядисана и увредена коса.  Толкова ми го похвали, че нямаше как да не си го взема, още повече бях и прясно боядисана.

300 мл за около 2 лв.
Какво пише на етикета:

  • Грижа и защита на боядисана, тонирана и изтощена коса
  • Косата става по-лесна за разресване и видимо се възстановява
  • с провитамин В5 за подхранване

Използвам балсама вече 3 седмици. Не е нещо необикновено, но много ми харесва как влияе на косата ми. Прави я лъскава и жива. За това, колко щади цвета нямам впечатление. Балсамът е гъст, бял на цвят с лек флорален аромат.

За последно да кажа, че не е задължително тези продукти (а и други които показвам в блога) да се харесат и на вас. Но все пак опитът ви няма да ви коства много парички :)

Ще се радвам, да споделите впечатления от останалата част на Cien beauty колекцията- червила, лакове и глосове.

Kisses,

SiS





10 коментара:

  1. Да влюбена съм в тях! Ползвам само този шампоан и маската за боядисана коса. А течното червило е уникалнооооо! Бях правила и ревю за него :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много харесвам балсама за коса, а сега след твоята публикация ще потърся и спиралите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Искрено се надявам да ти харесат :) и ще чакам да споделиш.

      Изтриване
  3. Аз си взех фдт на Лидл - не съм доволна или поне не покрива моите изисквания - не е покривен, няма спф и е за суха кожа /моята не е такава/; моят е най-светлият цвят - наистина е много светъл и тук грешката в избора беше моя; за съжаление на стелажа никъде не видях тестери иначе щях да се сдобия и с едно червило; хареса ми, че продуктите са запечатани и можеш да си сигурна, че купуваш нещо 'девствено'; зарита съм с неотворени спирали, но предполагам, че ще си взема една след публикацията ти! :-)
    От другите продукти на Лилд ползваме у дома пастите им за зъби и козметика за дома - таблетките им за миялна машина са идеални, но тук не е мястото да се отплесвам на тази тема :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даааа, за ДФТ си имаме високи изисквания :)И аз мисля, че няма да ми хареса. И на мен ми допада, че червилата са запечатани, обаче ме замисли, дали спиралите бяха така....не си спомням..хммм..

      Изтриване
  4. Лаковете също са страхотни .С едно нанасяне има плътност и блясък, моят е червен .Супер е и гланца за устни !!

    ОтговорИзтриване
  5. Лаковете също са страхотни .С едно нанасяне има плътност и блясък, моят е червен .Супер е и гланца за устни !!

    ОтговорИзтриване
  6. Едно от хубавите неща на блоговете за красота са именно находките,които човек дори няма да се замисли да потърси.Специално за Лидл се учудих доста,а колко ли пъти ми е хрумвало да рискувам,но така и не посмявам...
    Много благодаря за полезната информация!

    ОтговорИзтриване
  7. Днес си купих ФДТ от марката на Лидл. Дори и да не си струва, поне е "без пари" (2.80лв.). Нямаше тестери и за съжаление съм избрала прекаелно тъмен нюанс - номер 4. Като консистенция, ФДТ-на е гъст, долу горе като антибактериалните на Манхатън, покривността му обаче не е силна. :( И никъде не е видно на опаковката срок на годност или поне дата на производство. Не смятам, че ще ми е много полезен, но за кожа без несъвършенства ще свърши работа.

    ОтговорИзтриване