сряда, 11 юли 2012 г.

TAG: Седемте смъртни гряха в козметичните продукти/ красотата

Таговете са много актуални в интернет пространството и сред “beauty guru”- тата. Много от българските бюти блогърки също се включиха в различни тагове. Аз обичам такива въпросници, защото ми напомнят на ЛЕКСИКОНИТЕ, които си разменяхме едно време. И, за да не остана по-назад , както се казва „Барабар Петко с мъжете“, реших да направя такъв ТАГ. Точно този, преди време го срещнах някъде в Youtube  и ми се стори супер сладурски - много интересна интерпретация на Седемте смъртни гряха J
Седемте смъртни гряха в козметичните продукти/ красотата
  1. ЧРЕВОУГОДНИЧЕСТВО
Кой е най-евтиният козметичен продукт, който притежаваш? А най-скъпият?
Доста се затрудних, кагато започнах да мисля за най-евтиния продукт, който притежавам. Имам доста такива, но реших да се насоча към това, кой е евтин, но същевременно добър. Спрях се на 2 продукта. Първият е едина палитра на Make Up Academy (MUA) Купих я за около 2.50 GBP. Палитрата е доста популярна сред бюти средите. Името, което носи е Heaven and Earth. Формулата е приятна, разнася се лесно и с добра пигментация. Страхотна е за натурални гримчета.
Втория евтин продукт, който си имам са червилата на NYX. Купувала съм ги някъде за $1.50. Това ми е и един от любимите продукти, като се има предвид, че аз имам специална връзка с червилата, отколкото с гланцовете J Има голямо разноообразие от цветове, имам и сполучливи и не толкова, защото ги поръчвах през интернет и цветовете малко ми убягнаха. Не са от най-трайните, но за цената си са супер. Още повече и формулата им много ми допада. Нямат и силен аромат, което е важно за мен, защото моят нос е чувствителен и един продукт мога да го намразя само заради „миризмата“.
Втората част от този БЮТИ ГРЯХ е за най-скъпия продукт, който притежавам. Мисля, че най-скъпото нещо, което имам е палитрата на Urban Decay. Една дружка ми я донесе от Англия. И като се има предвид,че не съм плащала пощенски разходи за нея, ми излезе около 55 лв. А и завидна сума пари съм оставяла и в МАК (купувах ФДТ-ни, четки, пудри, коректори и т.н).

  1. ГНЯВ
С кой козметичен продукт имаш love/hate връзка? С кой козметичен продукт си се сдобила най-трудно?
Козметичния продукт, който най-мразя и същевременно обичам след като видя резултата от него са всички видове маски за коса, лице и т.н. Не обичам усещането от мазни, лепкави и стичащи се по мен неща. Бррррр....ОБАЧЕ, знам, че са изключително полезни и оценявам ефекта от тях.
  1. ЛАКОМИЯ
Кой от козметичните продукти, които притежаваш е най-вкусен?

Не се сещам да имам такъв.
  1. МЪРЗЕЛ
Кой козметичен продукт пренебрегваш, защото те домързява?
В ежедневието си пропускам базите. Използвам ги най-много, ако се гримирам за по-специален случай, когато се изисква гримът ми да издържи по-дълго време. Иначе, общо взето ме домързява да слагам и база. Разбира се, когато гримирам клиентка не го пропускам :)
  1. ГОРДОСТ
Кой козметичен продукт ти дава най-голямо самочувствие?
Без колебание, това е ФДТ. Както на повечето жени, кожата ми не е пефектна. Нямам кой знае колко сериозни недостатъци по нея. Главният ми проблем е разнотонието в тена. Имам по-тъмни зони, които имат нужда да се прикрият. В тази връзка, любимият ми ФДТ е Color Stay Revlon.
  1. ПОХОТЛИВОСТ
Кое е нещото, което намираш за най-привлекателно в мъжете?
Хммм, привличат ме мъже с чувство за хумор и които ме разсмиват. Също така, вниманието ми привличат мъже, които са чисти, спретнати и с елементарни хигиенни навици. Не намирам нищо лошо в това, мъж да използва крем за лице...Дразня се, когато определена част от обществото свързва метросексуалния мъж с хомосексуалността.
  1. ЗАВИСТ
Кой козметичен продукт бихте искали да получите като подарък?
Веднага, без да се замисля отговарям - пълен комплект четки за грим на MAC

Ами това е. Надявам се да ви е било интересно и ще се радвам да прочета и вашите отговори за Седемте смъртни гряха в козметичните продукти/ красотата.

И ако ви е станало интересно ето и един по-различен ТАГ в блога на Ида (там тя е посочила и други блогърки, които са го направили): Стил в грима
ТА-РА!!!

3 коментара:

  1. Тези червилца определено ме заинтригуваха, ще ги диря в Ибей :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна и забавна публикация! Исках да те попита от къде си купи палитра на Make Up Academy.Знаеш ли конкретен магазин от който мога да си я купя в София?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, благодаря ти за коментара! Палитрата на MUA е купувана от Англия.

      Изтриване