сряда, 18 юли 2012 г.

Stop by CATRICE





Реших да напиша тази публикация след като видях, че Катрис в момента имат частична разпродажба до -50%. Още преди тази марка да се появи на българския пазар, бях чела отзиви за някои нейни продукти.
Нямам поглед върху всичко от марката, но ще ви разкажа за това, които имам.

Лаковете за нокти



Трайни са с приятна формула. Лесно се справям с нанасянето. Да не говорим, че изборът от цветове е голям. Има цветове, които доста сполучливо имитират Шанел.


Chanel Morning Rose
Catrice Miss Piggy Reloaded

Catrice Sold out forever
Chanel Jade

Catrice Lost in Mud
Chanel Particulière


Catrice I Scream Peach
Chanel Orange Fizz


*снимките на лаковете не са лични, взаимствани са от интернет


В този блог може да прочетете за 3 цвята на Катрис, които са дубликати на 3 цвята бестселинг на Шанел.

Сенките
Това е една от малкото марки, на чиито дисплей откривам хубави матови сенки. От там имам един много любим цвят, който си бях заплюла още като четох чуждестранните блогове. За съжаление, когато го депотирах от кутийката съм пропуснала да си запазя етикетчето с името и номера му. Цвета е тъмно лилав със сивкав подтон.
Цена: 5.90 лв.


Сенките се предлагат в най-различни варианти – единични, двойки, четворки, за опушен грим и т.н Цветовете са много и за всеки вкус.

Имам и един техен руж – Defining Duo Blush 020 Peach Sorbet.
Опаковката не е нищо особено, но по-важно е съдържанието. Състои се от 2 цвята, които могат да се нанасят заедно или отделно. Аз лично по-светлия цвят, понякога използвам като хайлайтър – има много интересен лееееко оранжев подтон, който може да се забележи само от много близко.
На пипане формулата е „мека и сатетнена“. Финиша е мат....юпииииии....:). Ако се загледате се виждат ситни блестящи частици, които обаче върху кожата не се забелязват. Другото, което ми харесава е, че е oil-free. Лесно се нанася без да оставя ефекта на „тебешира“.
Този цвят от серията е изключително подходящ за жени със светъл тен на кожата. Знам, че за светла кожа трудно се намира руж, който да стои естествено. Е, дами, това е ружът за вас. Също така, ако не обичате много да си подчертавате бузките и не сте свикнали да се виждате с цвят на тях, задължително опитайте този. На мен ми идва малко светъл (особено за лятото), въпреки че когато си го сложа ефекта е на естествена руменина.
Цена: 7.40 лв.

Kohl Kajal eye pencil – 040 White (около 4 лв, а сега с това намаление е около 2 лв.)

Този молив ми е доста добро попадение. Мек и лесен за нанасяне. Обикновено го използвам да подчертавам окото си по водната линия. Издържлив е. А напоследък му открих и още едно приложение. Използвам го като бяла основа върху очите си. За тези които не знаят, цветовете на сенките изпъкват по-силно, ако първо се сложи бяла основа. Повечето от вас сигурно знаят за прословутия Jumbo NYX бял молив. Е, този на  Catrice може да играе същата роля, защото формулата му позволява (не всеки бял молив става). Просто отчупете малко от сърцевината, затоплете върху ръката си на телесна температура, за по-лесното му разнасяне върху окото.
Молив за устни - Precision Lip Liner 030 Lost In The Rose Wood

Това е най-най-най-любимия ми продукт на Catrice. Тъй като аз по отношение на моливите за устни съм доста капризна. Исках да открия цвят, който съвсем естествено да подчертава контура на устните. Да не е прекалено кафяв или прекалено розов и да е подходящ за повечето универсални цветове червила и глосове. Този цвят молив се доближава най-много до това, което търсих. Автоматичен е, нанася се меко.

Цена 4.90 лв.


Имате ли някакви впечатления за другите им продукти - ФДТ, червила и т.н?


6 коментара:

  1. Супер много искам да пробвам продуктите на Катрис, но тук във Варна не ги откривам. Търсела съм много често в тукашното Лили, утре отварят ново, дано поне там да ги пуснат.Иначе много интерсна публикация, аз съм голям фен на Шанел и сега ме заинтригуваха още повече :дд

    ОтговорИзтриване
  2. Утре май ще ходя до Лили хахах Благодаря на инфото

    ОтговорИзтриване
  3. Ружовете в момента са на половин цена, тъй като ги спират - мисля да се обзаведа с един или два :) Имах показания светлорозов лак, но не ми хареса нанасянето и го размених. Имам и червило от тези със сребристите гилзи - мирише разкошно, нанася се много приятно и се усеща страхотно на устните; не е особено трайно, а и палитрата от цветове е малко особена, та така и не си харесах друго.. Общо взето това ми е опита. Като цяло ги харесвам като качество на козметиката и продължавам да изпробвам продуктите им.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, цветове на червилата и на мен ми е правило впечатление, че са странни. По тази причина не съм си и купувала. Но забелязах много интересни глосове, които при нанасянето не са като типичните глосове леко прозрачни, а са като червила. Има много много интересни цветове от тях.

      Изтриване
  4. О, дано стигна до това пусто намаление. От миналато ( февруари месец май беше ) се сдобих с показания от теб хамелеонов лак. Това беше първия ми сблъсък с марката, от там нататък нищо не ми е правило впечатление, докато не се загледах в ружовете. И аз много искам 1-2, поне... До изчерпване на количествата ли е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ally, не знам колко време ще е тази промоция. Предния път, когато имаше се задържа около 2 седмици ( може и повече да е било, аз просто тогава я видях)

      Изтриване