вторник, 31 юли 2012 г.

DIY: Как да извадим продукта от джъмбо молив и да го пресипем в бурканче/контейнер


Напоследък съм на вълна организация. И след като показах как да си направим палитра от червила, днес ще ви покажа как да извадим продукта от джъмбо моливите и да го пресипем в бурканче или контейнер.

Какво е джъмбо молив?
Това са моливи, които могат да се използват за очертаване на окото или като самостоятелна сенка върху клепача. Много често те се използват като основа, преди полагането на сенките. Прави цветовете им по изразителни и по-издържливи. Джъмбо моливите се познават по-това, че са доста по- големи от останалите и са по-кремообразни.
Всяка от нас, която има джъмбо моливи, знае, че поради по-големите си размери могат да заемат място и то ако ги имаме в повече. За мен да подостря джъмбо молив  понякога е мисия невъзможна. Първо трябва да откриеш подходяща на размери острилка и второ, ако продукта е по-кремообразен става голямо мазало и всичко приключва със захабяване на доста продукт. А определени джъмбо моливи може да са ни доста „скъпи“, защото са перфектана основа за грим. Затова искам да ви покажа, как можем да ги прехвърлим в бурканче/контейнерче. 

Необходими продукти:
1.   Джъмбо молив (разбира се :))
2.   Контейнерче/бурканче (трябва да се съобразите с грамажа, така че да се събере целият продукт и да избегнете преливането!!!)
3.   Чаша с по-широко гърло
4.   Микровълнова печка (някой използват сешоар, но става по-бавно)
5.   Клещи или по-силна ръка
Първото нещо, което трябва да се направи е да се махне капачето от корния край на молива.



Точно тук може да ви послужат клещите, защото накрайниците при някои моливи се отстраняват доста трудно. След като махнете накрайника ще видите улейчето, в което се разполага самия продукт. Забивате молива в контейнерчето/бурканчето, така  че да се получи малка опора. Слагате го в чашата, за да си осигурите „чиста работа“, а и така моливът се задържа изправен и слагате в микровълновата.






Тук идва тънката част. Не мога точно да ви дам време, което да настроите на печката, защото това е изключително индивидуално за всеки молив. Като за начало настройте микровълновата на не повече от 20-30 сек. Когато след това време аз извадих чашата изглеждаше, все едно нищо не е станало. Но като повдигнах леко молива, продукта просто се изсипа. Ако той не се размекне от първия път, просто повторете затоплянето , но вече на по-малко секунди.


И ето как изглежда моя молив, когато вече изстина:




!!! Внимавайте, защото някои части от молива или чашата могат да са горещи!!!

Искрено се надявам да съм поне малко полезна с публикации от този тип.

7 коментара:

  1. С каква четка можеш да го нанесеш от бурканчето?
    Ти какви цветове имаш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Продукта след това може да се нанася с пръсти или четка със синтетичен косъм. Наподобява painpot на MAC. Имам едно тюркоазено на Импала и MILK NYX джъмбото :)

      Изтриване
  2. Много полезно, благодаря! :) По същия начин може да се "върне" живота на някои гланцове.., стопля се хубаво водата в микровълновата и после в чашка се слагат гланцовете. Накрая продукта се е спуснал надолу и вече може да се използва гланца, които сме мислили, че е свършил. ^_^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за страхотната идея! :)Задължително ще опитам това с гланца :)

      Изтриване
    2. Ох, не съм се изразила съвсем... Гланцовете не се слагат в микровълновата, а само в чашата с топла вода за около 15-20 минути или пък ги затисни с нещо и когато се върнеш.. :))

      Изтриване
    3. Хихи, щях да хвърля моя в микровълновата :Р А гланца къде изтича всъщност...май нещо не съм разбрала.:)

      Изтриване
  3. Доста креативни идеи, харесва ми. Наистина даваш страхотни съвети и предложения.

    ОтговорИзтриване