понеделник, 2 юли 2012 г.

Какво е BB крем? А какво е тонален крем?


BB Cream или  Blemish Balm Cream е най-популярния козметичен продукт на азиатския пазар. От къде идва и защо е толкова популярен? Създаден е от германски дерматолог, с цел да прикрива и облекчава белези, вследствие от кожни лазарни операции.
По-късно много известна корейска актриса започва да използва такъв BB cream с козметична цел и всички жени от Корея полудяват по него. Тази лудост се разпространява към Япония, Китай, Югоизточна Азия, че чак до Европа и САЩ.
BB Cream става най-използвания продукт сред  „звездите“, които се подлагат на лазерни козметични операции. Какво точно прави този крем?
BB кремчетата имат различни функции: да изравняват тена, UV защита, хидратант, анти-акне, анти-бръчки J и т.н. Някои дори го използват и за база преди ФДТ, а други го използват вместо ФДТ. Придава изключително свеж и естествен вид на кожата.
Продукта Blemish Balm Cream за общия пазар е създаден да подхожда на всеки тип кожа и най-вече за чуствителната и склонната към акне. Кремчето комбинира две функции: грижа за кожата и едновременно с това да действа като макиаж; подобрява състоянието на кожата и същевременно изравнява тена и осигурява покритие за тъмни петна и други недостатъци.
Сега ще цитирам общите характеристики и предимства на оригиналния продукт:

  • Придава естествен вид на кожата, с резултат „грим без грим“
  • Осигурява покритие на кожата като ФДТ, но тъй като консистенцията е лека не запушва порите
  • Действа като тониран хидратиращ крем
  • Притежава лечебни свойства, които изглаждат и омекотяват кожата
  • Насърчава регенерацията на кожата, за да създадава и поддържа младежкия и вид
  • Съдържа UV защита
  • Против бръчки и избелва кожата (при някои видове)
С две думи: BB Cream е ALL IN ONE – в зависимост от марката, която ще изберете и това което търсите от кремчето то може да действа повече като ФДТ, овлажняващ крем, коректор, защита и т.н
ОБАЧЕ
Нека все пак уточня, че ако търсите голяма покривност тези кремчета не са за вас или поне задължително над него трябва да положите пудрата или ФДТ-на, който си използвате. Ако обаче сте от късметлиите с перфекна, кожа, която няма нужда от прикриване на големи недостатъци и белези, то това е продукта за вас (изключително подходящ за лятото, когато кожата има по-здрав вид).
Оригиналната формула на ББ кремчетата вече е разработена и от козметичните марки за широкия пазар, но дали са толкова добри колкото корейските...?! J
13.00 лв.
26.00 лв.

13.00 лв.














Тук обаче се появява един въпрос: Каква е разликата между BB кремчетата и тонираните кремове? Поразрових се в цялото информационно поле и попаднах на големи спорове: едни казват, че това са два съвсем различни продукта, а според  други разликата е никаква. И все пак какви са разликите:
BB крем:
*има лечебни свойства, които успокояват кожата
*може да има избелващи свойства, в зависимост от марката, която изберете
*подходящ за повечето типове кожа (суха, мазна, комбинирана), въпреки че може да откриете специфичен ББ крем, отговарящ на вашите нужди
*много ограничен избор в нюансите - често много светли (като се има предвид светлата кожа на азиатките) !!!!!
*съдържа слънцезащитен фактор 35 или по-висок
*има съставки спомагащи намаляне стареенето на кожата
*работи като ФДТ и коректор плюс овлажнител - 2в1
*на азиатския пазар е изключително евтин

Тониран овлажняващ крем:
*има голям избор в нюансите - от най-светли до най-тъмни
*достъпен е и се открива в повечето козметични магазинчета ( ,ако нямате възможност да си го закупите от азиатскя пазар, то ББ кремове се предлагат от по-луксозни и скъпи козметични марки)
* нямат съставки за забавяне на стареенето
*нямат избелващи функции
След всичко това, аз лично съм много объркана и изглежда, че много козметични марки извън азиатския пазар използват името BB Cream за съвсем обикновените тонирани кремчета.
Какво мисля аз? За мен покупката на такъв тониран крем е напълно излишна. Вие сами може да си направите такова ЧУДО. Просто смесете любимото си кремче с малко ФДТ и... ВОАЛА имате си тониран крем.
А ББ кремчета, най-вероятно може да намерите, ако в града ви има магазинче с оригинални азиатски стоки или да си го поръчате по интернет и то с безплатна доставка (от ибей, и тук). Само тогава ще може наистина да оцените вълшебното действие на този продукт.

2 коментара: