неделя, 24 ноември 2013 г.

Autumn & Winter Essentials/Неща от първа необходимост през есента и зимата

Здравейте мои читатели,

Вероятно много от вас се дразнят чудят, защо винаги заглавията на публикациите в моя блог са на английски език. Ами първо, защото повечето изрази свързани с грим и козметика звучат по-добре на английски :). Второ, защото определен title е изключително разпространен из блоговете за красота или ютуб посланичките. И когато един човек прочете заглавието веднага знае, за какво ще става въпрос. Например, Beauty Haul, което не знам дали има точен превод и как точно ще звучи на български, но може би нещо като "На лов за козметика" (това всъщност е страхотна идея за заглавие :) ). И на последно място, предпочитам заглавията на английски, защото в моя блог е заложено буквите на латиница да се изписват с този красив шрифт. Разбира се, има вариант и кирилицата да се изписва с подобна красота, но все още не съм разучила как става това. Погледнете заглавието, не е ли красив шрифта на латиницата :) ? 
Идеята за тази публикация "откраднах" от една много известна youtube-ърка, Zoella. Т.е. ще си говорим за нещата, които според мен са неизменни през есента и зимата, като тук ще включа не само козметика. Няма да се впускам в ревюта, а само ще ви покажа кои са моите есенно-зимни благинки, като те са само примерни, а вие ще си изберете вашите.
И така, нека започна с хидратиращия крем. Хидратиращият крем е нашият BFF през всички сезони. Но през есента и зимата трябва да му обърнем особено внимание, защото под влияние на климатичните особености за последната третина от годината, кожата ни има нужда от допълнителна хидратация.


Балсамът за устни - по същата логика като хидратиращия крем. Студеният вятър и ниските температури са враг номер едно за нежната кожа на устните. Много пъти съм казвала, че няма по-непривлекателна гледка от сухи, сбръчкани устни. Кой ще иска да целува такива ;).

Бронзърът - време е да се примирим, че летния тен е вече в миналото. Затова пък може да излъжем времето и да се сдобием с "кожа целуната от слънцето", благодарение на този вълшебен продукт. Но...първо се научете да го ползвате правилно. Не е трудно :).

Тъмни устни - сигурно ви омръзна да чувате за този тренд, който се появява всяка година по това време. Бъдете по-смели и изберете вашият цвят. Ако се притеснявате от плътните цветове, просто потупвайте червилото по устните вместо да го "мажете", докато наситеността ви хареса. Опитайте и с някой глос в по-смел цвят, повечето са с по-слаба пигментация.

Брокат по очите и ноктите - винаги около Коледа се увеличава желанието ми да използвам брокат. Свързвам го с красивите блещулки и многоцветни лампички, които виждаме навсякъде по това време.



Шалове, ръкавички и шапки - това са любимите ми аксесоари. Донасят много настроение прибавени към една скучна блуза или жилетка.

Топли чорапки - из магазините има толкова забавни чорапки. И аз като едно пораснало дете много се радвам на шарени чорапки.

Свещи - много обичам свещи. Всички знаем, колко по-приятно и уютно става, когато в стаята има запалена свещ. А, ако е и ароматна, хармонията става пълна.

Топли напитки в големи чаши - мога да кажа, че съм колекционер на чаши за чай. Освен, че си отпиваш от любимата напитка и окото се радва на шареничко :) Обичам чай, обичам капучино, обичам горещ шоколад, обичам и кафе :) Лятото по обясними причини ги избягвам, но зимата си наваксвам. Ето и една малка част от "скромната" ми колекция от чаши :).



Меко одеалце, с което да се завиеш пред телевизора, докато се наслаждаваш на хубав филм или предаване. Много обичам!


Ами това са моите MUST HAVE за есента и зимата! Вие може да допълните вашите любими есенно-зимни нещица и ще се радвам, ако ги споделите с мен в коментар!







10 коментара:

  1. Много топла и приятна публикация :))

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, чашите :) Голяма страст са ми :) Сега съм в процес на търсене на перфектната коледна чаша :)))
    Страхотен пост <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, чашите са ми такава мания :) Сподели като откриеш перфектната коледна чаша :)

      Изтриване
  3. Силве, първо да кажа, че и аз съм така със заглавията на английски.. опитвам се да ги правя на бг, ама толкова по-лесно и ясно е на английски понякога..
    Поста е чудесен - и аз съм фен на повечето неща и също обмислях подобна публикация, но чакам да падне първия сняг. Аз без сняг отказвам да повярвам, че е зима.
    П.С: Чорапките с еленчетата твои ли са? Аз мога да направя отделен пост само на тема чорапи. Особено коледни - много обичам. Спомням си един път се спрях на един щанд с разноцветни чорапи, май в Халите, и попитах дали имат с коледни мотиви - продавачката (супер дразнещо) както винаги правят, когато нямат нещо, което търсиш - мина с оправдание - а именно, че Коледа била само един ден в годината и нямали такива чорапи. Няма толкова голямо въртене на очи :)
    Добре че в мола се намират лесно такива ..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди, радвам се, че публикацията ти е харесала. Да, чорапките са мои, бяха ми подарък за миналата Коледа. Имам приятелка, която заедно със семейството си имат малък цех за чорапи и бяха напускали такива коледни. Все се каня да я питам, дали не планират нещо и за тази година :) Снега го чакам с нетърпение, лошото е, че в моя град трудно се задържа и по-рядко вали :)

      Изтриване
  4. Ох, много ми хареса публикацията :)

    ОтговорИзтриване