вторник, 25 септември 2012 г.

Trend: Dare to wear dark lipstick

Най-вероятно няма да изненадам никоя от вас с тази публикация. Тренда на тъмните червила продължава  от миналалия сезон есен/зима. И по-точно цветовете напомнящи на плътно червено вино J. Ами нормално, както идва сезона на червеното вино, така и червените устни ще омайват противоположния пол. В моята козметична тоалетка имам няколко такива купувани миналата година и такива, с които се сдобих наскоро. Част от тях са изключително пигментирани и смели цветове, а други които ще ви покажа са за тези от вас, които се плашат да носят „силни” нюанси и предпочитат нещо по-дискретно , но все пак искат да следват тренда.
Но преди да посегнете към червеното червило трябва да имате наум някои неща и то много важни, ако искате да постигнете ефекта „уау”. Научих ги от моя идол Лиса Елдридж и ще ги споделя с вас. Едно от най-важните неща е: ако имате зачервявания по лицето, особено около носа, устата или между веждите дори и върху клепачите, то задължително трябва да ги ликвидирате. Също, когато ще си слагате тъмно червило трябва да скриете тъмните кръгове около очите – тук коректорът е MUST HAVE. Ако не третирате тъмните кръгове, то рискувате при слагането на тъмно червило да си сложите и 10 годинки отгоре. Друго много важно нещо е: екфолирайте устните си и то не само заради червеното червило. Няма нищо по-неприятно от напукани устни, които се белят и от които се подават люспи кожа. Немислимо е върху такива устни да се сложи тъмно червило. Ще изглеждате ужастно и доста отблъскващо. И не на последно място прекрийте всички пъпчици, защото иначе рискувате да изглеждате доста „мръсно”.

Червилата, които ще ви покажа ще ги разделя в две категории:
 
1.      С доста тъмен интензивен цвят – Rimmel 120 Cutting Edge и Golden Rose 2000 119
Rimmel 120 Cutting edge - около 10 лв.
Golden Rose 119 - около 3 лв.

2.      С по-лека покривност – Manhattan X-treme Last&Sfine 56U и Golden Rose 2000 111
 



Golden Rose 111 - цена около 3 лв.


 

Ще ви покажа и един страхотен гланц на Флормар, на който за съжаление не знам номерчето, защото се е изтрило. Цветът му е винен с леки брокатени частички. Той може да се носи самостоятелно върху устните, за тези от вас, които се плашат от тъмните цветове. Или може да се постави върхи червило с подобен цвят. Получава се страхотна комбинация.


Това е комбинация на ГР 119 и гланца на Флормар
Ето и едно страхотно видео, в което ще видите още страхотни червила:

Вие смело ли носите тъмни червила?
Поздрави,

3 коментара:

  1. Много хубава публикация! Аз също тъкмо се запалих по силните цветове, но все още не съм намерила своя винен цвят.

    ОтговорИзтриване
  2. Точно такава публикация търсех!

    Поздрави http://la-foienvous.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване