вторник, 4 септември 2012 г.

DIY: Да си направим цветна очна линия

Днес ще си говорим за очните линии  и затова как сами можем да си измайсторим. Ще ви покажа 2 много лесни начина. Какво ни е нужно:
За първия начин са необходими:
-          Разтвор FIX+ на MAC
-          Прахообразни сенки
-          Гладка повърхност (аз използвам CD за подложка)
-          Стара четка, с която да миксирате
Впръсквате малко от FIX+ върху диска. Остъргвате определено количество от сенката. Смесвате ги като сами може да прецените дали трябва да добавите още цвят или още Фикс. Нанасяте с четка за очна линия. Резултата е течна очна линия:



За втория начин са ви необходими почти същите продукти, но вместо FIX+, този път ще използваме Jumbo молива на NYX в цвят MILK (може да използвате и друг бял молив, само трябва да е достатъчно мек и кремообразен). Отчупвам малко от молива върху подложката. Остъргвам определено количество от сенката, като отново сами преценявате колко, в зависимост от това колко наситен искате да е цвета. Смесвате хубаво двете съсътавки до получаване на хомогенна смес. Получава се нещо като гел очна линия, която нанасяте върху окото с четка за очна линия.









Надявам се ви е харесала идеята и ако обичате очните линии, колкото мен определено може да сте супер оригинални като експериментирате всеки ден с различни цветове.
Поздрави!

1 коментар:

  1. Това с Jumbo Milk е страхотна идея! Изобщо не ти трябват гел очни линии така, сам си правиш, какъвто цвят ти душа желае! Ще пробвам, много мерси!

    ОтговорИзтриване