събота, 1 септември 2012 г.

DIY: Интересен маникюр

Здравейте!
Наминавам да ви покажа един много готин и лесен маникюр. Колкото пъти го нося, получавам комплименти и реших да го споделя с вас. Всъщност видях снимка на нещо подобно в Интернет и исках да опитам да го възпроизведа. Разбира се, много съм далеч от оригинала J, но след като аз успях да го направя, вярвам, че вие ще се справите далеч по-добре.
Необходими са ви два цвята лак - по-светъл и по-тъмен и една фибичка (поради факта, че нямам специални инструменти за рисуване на нокти). За да се получи добре лаковете трябва да са по-наситени, особено този, с който ще рисуваме. Аз използвам лакове от серията  Paris на Golden Rose.


1. Избирате си основния цвят и нанасяте върху целия нокът. Хубаво е да се поизчака да изсъхне.
2. След това с другия цвят рисувате нещо като френски маникюр. Не се старайте да е перфектно. Но нека количеството лак, което сложите в горната част на нокътя е малко повечко.
3.  Взимате си инстримента за рисуване (фибичка, карфица или каквото се сетите, ако нямате оригинални) и издърпвате количеството лак към основата, но без да натискате. Рисувате нещо като стичащи се капки/вадички.

Много е лесно, а резултата е изключително ефектен. Може да използвате всякакви цветови комбинации по ваш вкус.
Надявам се идеята да ви е харесала и да съм ви вдъхновила да опитате.

2 коментара:

  1. Много ми допада, благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
  2. Използвайте клечка за зъби. Карфицата ще надраска нокътната плочка.

    ОтговорИзтриване