четвъртък, 20 септември 2012 г.

Bourjois Bronzing powder

Бронзиращата пудра... Това е един от любимите ми продукти. С него може да се правят чудеса с лицето, само да знаеш как J Преди година–две, беше изключително трудно на общодостъпния български пазар да се открие матова бронзираща пудра. Всичко беше с блясък и брокати. Пудрата на Буржоа е продукт, който познавам отдавна и сега като се замисля не знам защо съм чакала чак досега , за да се сдобия с нея.
Опаковката е картонена, което я прави лесна за рециклиране. Много е сладурска. Наподобява шоколад, дори и аромата е шоколадов, но нищо натрапчиво. Предлагат се 2 цвята – 51, който е най-светлият и 52, който е по-тъмният нюанс. Преди да продължа обаче, искам да отбележа, че пудрата е подходяща изключително и само за светли до medium кожи на лицето. Пудрата е хит за  тези от вас, които имат кожата на Снежанка и се притесняват да използват бронзиращи продукти. Ако сте с тъмна кожа (или лятото, когато вече имате тен), то тази пудра не е за вас. Но от друга страна това я прави изключително подходяща за зимните месеци.
И така, очарована съм от „шоколада”. Моят нюанс е 52.



Пудрата не се праши..., ама изобщо. Смляна е много ситно, което е я прави изключително лесна за работа и разнасяне. Позволява едно постепенно нанасяне без да има риск да прекалите. Издържа доста дълго време. Ако се загледате в продукта отблизо ще забележите съвсем ситни блещулки, но в момента на нанасяне върху кожата, остават незабелязани. Самият бронзант има жълтеникаво-кафява база. Стои изключително естествено. Не е супер пигментирана, но това лично на мен не ми пречи, напротив дава ми отличен контрол на полаганото количеството.
До тук всичко е 6. Ще сложа минус само заради едно нещо – цената. От друга страна си заслужава всяка стотинка за качеството, което ви предлага. Цената е 23 лв. Абсурното е, че на етикета, който съдържа българския текст, пудрата е описана като БЛЕСТЯЩА. Това е много подвеждащо при положение, че продукта на 90 % е мат. Както споменах и по-горе действително има съвсем ситни блещулки, но в никакъв случай не бих я определила като блестяща.
Това лято Буржоа излезе с нова бронзираща компактна пудра, която май все още не е достигнала  българския пазар или просто аз не съм я виждала. Предполагам, че формулата ще е различна, богата е на плодови екстракти и със слънцезащитен фактор.

Източник: сайта на Буржоа


Докато разглеждах сайта на Буржоа попаднах да друг много интересен продукт. Не знам дали го има у нас. Това е прахообразна минерална бронзираща пудра. Опаковката съдържа 2 матови нюанса, които може да използвате самостоятелно. Може да си ги миксирате така, че да постигнете желания от вас цвят. Също има слънцезащитен фактор 15. Супер, нали!
Източник: сайта на Буржоа

Вие харесвате ли шоколада на Буржоа? Ако имате опит и с другите бронзиращи пудри на марката ще се радвам да споделите.
Поздрави ХОХОХО

3 коментара:

  1. Много й се чудих на тая пудра едно време, но така и не стигнах до нея. Това лято ползвах една на Мейбълин (също мат със съвсем фин блясък) и един бронзър в четка на Ейвън.

    Иначе горните две нещица така и не ги внесоха, но ги има в Асос ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, благодаря, че сподели за Асос. Непременно ще ги проверя там :)

      Изтриване
  2. Kupij si "shokoladovata" pudra na Bourjois y sam ocharovana. Napravila si izkluchitelno tochno opisanie. Blagodaria ti :)))

    ОтговорИзтриване