понеделник, 23 февруари 2015 г.

Bilka Rosa Damascena cleansing face tonic

Когато си купих този тоник подходих с изключително недоверие. Нямах възможност да си взема от по-скъпите брандове и реших да заложа на българското. Имам опит с продуктите на Билка и според мен са страхотна бюджетна козметика. Серията с роза е най-новата лимитирана серия на марката. Всички сме чували за благоприятното въздействие на розовото масло и вода. Ароматът и винаги ме понася към тинейджърските години, когато нямаше кой знае какъв избор на козметика. Използвах розовата вода като тоник за лице, понеже тя има антибактериално действие. По това време се борих с акне. Сега много марки залагат на тази съставка.

Опаковката е обикновена. Самият тоник е с 20% organic rose water т.е висококачествена органик розова вода. Силно ароматизиран, което може да подразни някои от вас. На мен, въпреки че съм с чувствителен нос изненадващо не ми пречи.
По етикет, тоникът не изсушава, но а си мисля, че една по-суха кожа няма да го хареса.
Използвам тоника сутрин и вечер, след като си измия лицето. На мен изключително много ми харесва. Някак освежава. Освен този продукт, серията включва гел за измиване на лицето, подмладяващ крем за лице, който вероятно ще потърся. Също така подмладяващ гел за околоочния контур, лосион за тяло и крем за ръце.

Вие ползвате ли козметика на Билка? Кои са любимите ви техни продукти?

 

3 коментара:

  1. Аз ползвам околоочния гел, но някак си съм със смесени чувства, като използвам малко по-голямо количество усещам странно парене и вместо овлажняване - изсушаване. Иначе не е лошо гелчето, но явно.трябва да се ползва в по-малко количество.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, и аз имам чувството, че тази серия няма да е подходяща за една по-суха кожа. Ако ти имаш по-суха околоочна зона, вероятно ще ти трябва супер хидратация. Благодаря за коментара!

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване