събота, 2 ноември 2013 г.

Little haul

Здравейте,

    Днес ще ви покажа, с какви нови козметични нещица се сдобих наскоро. В последните няколко седмици се опитвах да избягвам влизането в магазини като DM, Лили и т.н., защото честно казано нямах кой знае каква нужда от козметика. Изкушенията в подобни магазинчета са големи, а за момента си имам всичко. Така че нещата, които ще ви покажа днес не са толкова интересни и може да ви доскучее :)
    Първото нещо, от което действително имах нужда е шампоанче на Бочко, с което си "пера" четките. Купувам си го постоянно, но съм си наумила да си взема разтвора на MAC за почистване на четки, защото техния брой расте и това пране доста ми дотежава. А и разбрах, че подобно "дълбоко почистване" трябва да се прави по-рядко, защото не е хубаво четките да се мокрят непрекъснато. Колкото и да пазя да не влиза вода в металната част на дръжката, все ще се случи да се навлажни. Това доста съкращава живота им, а аз ги пера често. За този разтвор на MAC чувам само добри неща и в скоро време ще си го взема.

Цена около 2 лв

Наскоро си поскъсих бретона с идеята да го нося вдигнат назад. За тази цел трябваше да се сдобия с лак за коса, който да не я прави на клечки и да не я оставя в ужасно състояние. Нямах много време да се поровя из интернет за добър лак, а и честно казано продуктите за коса никога не са ми били слабост, затова послушах моята фризьорка, която много ми похвали лака на Wellaflex № 4, който бил много добър и с качество близко до професионален продукт. Определено ми харесва, държи здраво.

Цена около 6 лв

Вчера си взех и продукт, от който съвсем нямах нужда. Но любопитството ми надделя и ето че към колекцията ми с ФДТ се присъедини и новият Whipped Creme на Max Factor. За сега е ОК, нямам много опит с подобни тектури (тип мус) и в момента търся най-добрия начин за нанасяне. Скъпа читателко, ако имаш някакъв опит с мусове, ще се радвам да споделиш опита си. 

Въвеждаща цена 20 лв

Тази спирала на Maybelline си взех преди около месец. Няма нещо УАУ в нея, но ми харесва как стои на миглите. Когато я взех въобще не обърнах внимание, че единия край е за долните фини мигли. А си помислих, че от едната страна е праймър, а от другия - спиралата.  Ето доказателство. колко съм разсеяна понякога.

На промоция около 10 лв
           
На промоция около 13 лв
      

Парфюмите никога не са ми били слабост и никога не съм била постоянна в ароматите. Преди година-две си мислих, че харесвам цитрусови, а напоследък се улавям да залитам към по-сладките. Аз страшно трудно си харесвам аромат и не мога да рискувам да дам сума за парфюм, който утре ще реша, че вече не ми харесва. Тук-там прочетох, че B.U. имат доста сполучливи аромати и реших да си взема. Когато започнах да ги душа в магазина, не знаех кой да избера. Всички варианти страшно ми харесаха. Накрая се спрях на оранжевия флакон. На следващия ден намразих миризмата, а на по-следващия бях тотално влюбена в него. Шантава работа. Останах и много приятно изненадана от трайността му. Ей, хора...наистина са много трайни.


      

От следващия продукт имах наистина нужда. Трябваше ми измиващо средство за лице. Преди  няколко седмици взех мостричка на зеления измиващ на Avene. Хареса ми, но като че ли ми изсушаваше кожата. Този гел на NUXE гледам от около година и все ме разколебаваше цената му. Но в крайна сметка, един ден, в който се чувствах кофти, влязох в аптеката и го купих без много да му мисля. Наистина описанието му е много впечатляващо - измиващ гел за дълбоко почистване с растителни екстракти за комбинирана и мазна кожа. Ако ви е интересно мога да му направя ревю като понатрупам впечатления.

Цена около 23 лв

Признавам си, че този крем за тяло си купих повлияна от препоръки в интернет. Още повече бях любопитна да опитам продукт, който се води крем-олио, а и редовните ми читателки, знаете, че обичам аромата на бадеми. Така че, нямаше как да не му устоя. Искаше ми се да харесам аромата му да е малко повече УАУ, но и така си го използвам с удоволствие. 

Цена около 4 лв

Последния продукт, който ще ви покажа е отново на Балея и е от детската серия за коса и тяло. Това е втората опаковка, която взимам, но с различен аромат. Много са хубави, с изключително нежен аромат и приятен за детската косичка и кожа. Опаковките им са много весели и много се харесват на моя син. Всеки вариант си носи име. Първият, който имахме беше на тема Пирати, а този е Вулкан. Със сигурност ще се връщам към тях и се надявам да изкарват разнообразни варианти.

Цена около 2-3 лв


    Ами, това бяха всички по-интересни неща, с които се сдобих напоследък. Надявам се да не ви е доскучало.

XOXO,
To Makeup with LOVE


9 коментара:

  1. Моля те, сподели после впечетления за измиващия гел на NUXE. Аз съм със синия на авен, не като да ми изсушава много, ама имам чувството че после кожата ми става по-мазна от колкото по принцип. А му възлагах големи надежди за матирането.. :D :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз използвам фон-дьо-тен мус и мисля, че е перфектно решение за лятото. За зимата лично на мен не ми пасва, мазната ми иначе кожа губи готиния, летен, здравословен тип блясък и става суха, уморена и с неравен тен. Чувствам, че мусът го подчертава това, но може би е само лично мой проблем, защото други хора си го ползват целогодишно. Нанасям го с пръсти. С плоска четка за фон-дьо-тен става на черти, а все още нямам Stippling brush, за да изразя мнение.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, че сподели! Използвам го вече няколко дни и си съвсем права за вида на кожата. Вероятно лятото и на мен повече ще ми хареса.

      Изтриване
  3. От няколко дни заглеждам този мусовиден ФДТ на МФ и ще се радвам да споделиш какво ти е мнението за него. Иначе мусообразните продукти нанасям с бюти блендър:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нинка, откъм матиране няма грешка. Но нещо не ми предава свеж вид. Както Пантерката е казала, вероятно лятото ще ми хареса повече. Ти нали имаш уип на Ревлон? Той също ли е като мус?

      Изтриване
    2. Да и той е мусообразен, но консистенцията му е няколко идеи по лепкава от на МФ - буквално залепва като 2 кожа. Скоро обаче трябва да си поръчам по-светъл цвят :(

      Изтриване
  4. Дано гелът на Нукс сполучи при теб. Имам нормална към комбинирана кожа, ползвах го две седмици и бях много доволна, не опъва кожата. Но след това кожата около носа и бузите ми се покри със ситни червени пъпчици, които боляха...Ако имаш подобна реакция, много вероятно да е от него. Друго което не ми хареса е че консистенцията му се променя и не знам дали не е удачно след като го използваш да затваряш помпичката.

    ОтговорИзтриване
  5. мус фдт сенанася най-лесно с морка гъбичка и потупване :)

    ОтговорИзтриване