вторник, 19 ноември 2013 г.

Argan & Olive hair mask

Хей :)

В козметичния си арсенала вече имам най-вкусният продукт. Е, не знам дали е най-вкусен (слава Богу, още не съм го опитала), но определено всеки път, когато отворя капака ми идва да грабна лъжицата.
Всъщност говоря за маска за коса, която използвам от известно време и която реших да споделя с вас. Тази маска не е някакво чудо на козметиката, но косата ми я харесва. Маската е подарък от моята майка, която ми я донесе от едно пътуване до Асеновград. Влязла е в някакво китно магазинче, в което току-що са получавали стока и е дочула, че всички клиенти там чакат тази маска с голямо нетърпение. Argan & Olive на Aries Cosmetics, гр. Варна.

Какво пише на етикета:
Регенерираща и подхранваща маска за коса. Специално препоръчвана за суха, химически или топлинно третирана коса. Обогатена с кератин и масла от Арган и маслина, маската за коса Arganic възстановява изтощена и увредена коса. Формулата и помага да се избегне цъфтенето и придава мекота, блясък и жизненост. Слага се на измита мокра коса и след 3-4 минути се изплаква.

Маската е в PVC контейнер, който наподобява буркан. Съдържа 500 мл. Консистенцията е гъста и както споменах по-горе аромата е много сладникав и опияняващ. Моят нос е изключително чувствителен и на моменти ми идва тежък. Но от друга страна ме омайва :)
Действително прави косата жизнена, без да отежнява косъма. Но все пак имайте предвид, че моята коса е къса. Наистина не знам, как ще действа на по-дълга. Нещото, което забелязах е, че ако сложа повече може да последва по-бързо омазняване на косата. Според мен най-добрият вариант за моята коса е, ако слагам количество по-малко от орех. Аромата на маската се разнася из цялата баня и се запазва и върху косата, но не за дълго. Другото, което ми харесва е, че маската се държи не повече от 3-4 минутки. Какво по-хубаво за домакиня и майка като мен :).

Момичета, вие имате ли време да си правите домашни маски за коса и имате ли търпение да ги държите достатъчно дълго време? Аз оценям качествата на "бабините рецепти", но все не мога да се наканя да си забърквам сама.
Ще се радвам, ако споделите любимите си маски за коса.

XOXO,
To Makeup with Love
 

3 коментара:

  1. Аз определено нямам нерви за разни "бабини" бъркочи, но редовно си мажа косата с някакво базово масло (пшеничен зародиш, бадемово). При мен има много добър ефект. (:

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Несъзнателно подценявам маслата. Ще взема да се поправя : Обикновено се сещам за тях, като ги слагам в някоя маска за лице.

      Изтриване
  2. Оо, винаги можеш да намериш време за маска за коса. Все има ден, в който домакинстваш и почти не излизаш, тогава можеш да се отпуснеш и да оставиш бабините чудеса 5-6 часа върху косата си. Или пък през нощта, само слагай хавлия върху калъфката.

    Аз съм с мазна коса и обичам да нанасям бадемово масло, масло от пшеничен зародиш, кисело мляко, 1 лъжица алкохол, жълтък и мед по дължините. Медът бетонира косата и е доста трудничко да се нанесе, но се измива лесно и действа прекрасно :)

    ОтговорИзтриване