вторник, 6 август 2013 г.

TERRAVITAL с хума за мазна кожа

Ехо,

В хотела, в който отседнахме по време на нашата ваканция имаше магазинче, в което се продава всичко от-до - като се започне от надуваеми водни аксесоари, чипс, сладки и солени изкушения, алкохол и се стигне до бяла и декоративна козметика. Веднъж влизайки случайно с моя син, съвсем инстинктивно се носочих към частта с "моите нещица", а и търсих нещо за почистване на грим. Тогава Я видах...прословутата маска за лице, която издирвах от доста време  TERRAVITAL за мазна кожа. Не знам  защо толкова се бях запънала да я пробвам? Не съм чела отзиви, нито съм чувала някакви коментари за нея. Веднъж, в мое проучване относно продуктите на фирма AVIA и шампоаните с хума, видях в сайта въпросната маска за лице. Аз съм голяма почитателка на хумата, а домашните маски с хума са ми любими,....и така оттогава я издирвам. По-късно се върнах и взех и последната бройка, така че сега имам 2 :)



Описанието на маската е доста "зарибяващо" особено ако имате мазна кожа на лицето и разширени пори. Направо си е мисия на живота да открием "граала", което да намали пустия себум и затвори зейналите порички. Тук е момента да вмъкна, че маската се предлага и във вариант за суха кожа. 

А сега към описанието на производителя:



Нежно почистваща маска, която действа ефективно на мазната кожа. Почиства в дълбочина порите, извличайки намиращата се мазнина и черни точки. Маската съдържа хума на прах, която има абсорбиращ ефект. Компонентите камфор и мента действат охлаждащо и едновременно с това имат успокояващо действие върху кожата.
Българската сива хума е натурално минерален продукт, богат с макро- и микроелементи. Тя подхранва и има антисептично действие върху кожата. Редовното използване на маска със сива хума осигурява дълбоко почистване и подмладяване. Възстановява естествената мекота и еластичност на кожата. Подобрява цвета на лицето и изглажда бръчките. Препоръчва се да се използва два пъти в седмицата.
Съхранява се на сухо място.
Начин на употреба: Нанесете плътен слой от маската върху лицето и шията. Наблегнете на зоните с по-широки пори, като избягвате тези около очите и устата. Оставете 10 - 15 мин. Изплакнете с чиста вода и подсушете с мека кърпа. (текста е взет от сайта)

Сами разбирате, че нямах търпения да си я мацна на бузките. Когато отворих PVC бурканчето видях кремообразната консистенция. Определено се разнесе лек аромат на мента и нещо сладичко. Цветът си е типичен за хумата. Нанесох и изчаках десетина минути. Веднага усетих охлаждащия ефект на ментата. Това, което ми хареса е, че за разлика от домашната маска с хума, която си правя, тази купешката не изсъхва "твърдо" на лицето ми. Някак се запазва кремообразната консистенция. Което я направи и лесна за премахване. Действително усетих кожата си чиста, мекичка и освежена, без да ми опъва или да ми докара неприятен кожен дискомфорт. Надявам се да помага и за минимизирането на порите. Вярвам, че хумата има това свойство, защото си я използвам от край време и няма друго нещо, което толкова добре да се отразява на кожата ми.


До тук всичко добре. Следва частта, в която ще кажа кое не ми харесва и това е цената. Маската се предлага в 2 разфасовки. Едната си е направо мострена - 0,050 кг / 2.50 лв. Това е варианта, който имам аз. Ако слагате обилно, както е препоръчано в описанието, едва ли ще ви стигне за 3-4 пъти. Аз слагам по по малко :). 
Другата е пълноразмерния вариант от 0,380 кг за 22.00 лв. Тук е и моето учудване, кое прави маската толкова скъпа? Камфора? Ментата? Вероятно има обяснение, но аз не го знам.  Не съм сигурна, дали бих дала толкова парички или бих продължила да си забърквам сама хума+розова вода+масла+аспирин?! Вие как мислите?
Похвално е, че има български призводители, които създават хубави и качествени продукти и адмирирам идеята за мострения вариант, така че и други любопитни като мен да могат да опитат, харесат и закупят пълния размер.

Вие използвате ли хумата в домашните си спа процедури?

Kisses,
Sis



8 коментара:

  1. И аз ползвам маската и много ми харесва, но цената на пълноразмерния продукт е много висока за съставките си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм озадачена от цената :0

      Изтриване
    2. Zdraveite (sujalqvam che pisha na latinica, no nqmam kurilica) Dnes bqh na kozmetik i mi slagaha ot tazi maska i sum dovolna :) Iska mi se da si q kupq, no do tuk q vidqh samo v edna on line apteka. Vie ot kude si q kupuvate?

      Изтриване
    3. Здравей! Аз я видях в една аптека Фрамар.

      Изтриване
  2. Chudesno :) Blagodarq za otgovora, shte q potursq tam :)

    ОтговорИзтриване
  3. Имат щанд срещу касите на излизане в Кауфнад (Банишора-София) имат и on-line магазин www.aviacosmetics.com

    ОтговорИзтриване
  4. Имат щанд срещу касите на излизане в Кауфланд (Банишора-София) и електронен магазин www.aviacosmetics.com

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте , днес и аз се намазах , но след като е премахнах .... усетих парене на лицето!
    Нормално ли е ?

    ОтговорИзтриване