четвъртък, 22 август 2013 г.

Girl, let's start with makeup! (part one)

Привет,

Това е публикация, която исках да осъществя много отдавна. Но ми трябваше известно време, за да я обмисля, да събера и систематизирам информацията. Вероятно тя ще е по-интересна, на вас, младите момичета, които правите първите си стъпки в света на грима и се чувствате изключително безпомощни и несигурни от препълнения пазар от продукти. Връхлитат ви хиляди въпроси: Какво да избера?, Този ФДТ подходящ ли е за мен?... Сега изборът ви е много голям от времето, когато аз бях момиче и тепърва откривах магията на гримовете. Това голямо разнообразие, колкото и да е хубаво, така може да бъде изтощаващо и изнервящо. Нещата още повече се усложняват от това, че все още не изкарвате паричките си сами, финансово зависими сте, но при едно разумно спестяване може постепенно да се сдобиете с една страхотна стартираща колекция. Вероятно ще удряте на камък с даден продукт, но затова съм аз и много други блогърки, които искаме да ви помогнем и да ви спестим много разочарования или поне да ви насочим накъде да гледате :).
Разбира се, продуктите, които аз ще ви предложа не са окончателни. Те са примерни. Такива, които работят или са работили добре за мен. Всичко е "проба-грешка", целта е грешките да са по-малко, а паричките ни спестени :) 
Така като гледам тази публикация ще се окаже доста дълга, затова ще я разделя на две части. В първата част ще си поговорим за декоративна козметика за лице, а във втората - за очите, веждите и устните. Ще давам по няколко примерни продукта, така че да се обхване малко по-скъп и по-евтин вариант. Другото, което искам да ви предупредя е, че продуктите, които ще спомена са главно насочени към аудиторията с по-мазна кожа, каквато е на тинейджърките.
Да си представим, че си момиче на 14-16 год. и искаш да започнеш да се гримираш.

Фон дьо тен (ФДТ)
Според моето скромно мнение това е продукта, за който трябва да отделите повече парички. В повечето случаи при него цената оправдава качеството. Изберете си хубав ФДТ! Важно е какво слагате на лицето си, не се "изтезавайте" с некачествени помади, които единствено и само ще нарушат естествената структура на кожата ви. И вместо да ви помогнат да изглеждате свежи, ще ви застарят преждевременно. 

Revlon Colour Stay за комбинирана и мазна кожа - цена около 20 лв.
Много добър ФДТ за мазна кожа, а на снимки лицето излиза страхотно. Има силна покривност, така че вероятно няма да е подходящ да го носите през деня. Но ако отивате на парти или на друг по-специален случай - това е ФДТ. Има го и във вариант за суха кожа.



Maybelline Affinitone 24h -  цена около 13 лв.
Maybelline FIT ME - този ФДТ не е подходящ за много мазна кожа. По-скоро нормална към мазна.

Manhattan FDT от антибактериалната серия са изключително насочени към по младите акнеични кожи, които имат нужда и от матиране :
- Manhattan Clearface Natural Mat - цена около 11 лв. има леко до средно покритие.
- Manhattan Clearface Perfect Mat - цена около 12 лв. има средно към пълно покритие.
Манхатън е козметиката, с която стартирах аз. Много харесвах продуктите и се надявам все още да са добри. 
ФДТ-те на Лореал са също много хубви, разгледайте и тях. Но понеже нямам много опит с тях, затова няма да се впускам в подробности. Те определено са малко по-скъпи, но често има промоции.

Ако по някаква причина не искате да използвате ФДТ, погледнете ББ кремчетата. Моето любимо е на Garnier за мазна кожа.



Коректор

С коректорите скривате тъмните кръгове под очите или пъпчица
  • Bourjois Healthy Mix - във вариант писец или тубичка, цена около 13 лв.
  • Maybelline Fit me коректор - той е с апликатор подобен на гланцовете. Цена около 14 лв.
  • Garnier Roll-on Anti-dark circles - това не е коректор. Аз му казвам BB очен крем. Има леко покритие. Ако не страдате от много тежки тъмни кръгове, този продукт е перфектен. Озарява погледа и е много удобен сутрин, когато бързате за училище. Цена около 16 лв.

  • Rimmel Wake me up concealer - коректорите на Римел са около 10 лв.
  • Maybelline Affinitone concealer - цена около 10 лв.
  • Manhattan Clearface Cover Cream box - тази палитричка ще ви помогне да скриете зачервяванията и пъпчиците, цена около 11 лв.
Пудра

За комбинирана и мазна кожа този продукт е Must Have. С нея преборваме неприятното лъщене и дава завършек на нашата визия.
Моите предложения са:
  • Rimmel Stay Matte pressed powder - цена около 10 лв.

  • Manhattan Crearface Compact Powder - антибактериална компактна пудра, цена около 11 лв.


  • Essence All about Matte фиксираща финна прозрачна пудра, белият цвят да не ви плаши, той се слива с вашия тен, цена 7,29 лв.
  • Maybelline Dream Mat powder - цена около 15 лв.


Руж



  • Rimmel - много добри ружове, цена около 8 лв.
  • Bourjois Little Roun Pod Blush - много хубави ружчета, с които се работи малко трудно. Цена около 15 лв.
  • Flormar - цена около 4 лв.


Ще спра засега до тук. Очаквайте втора част, в която ще прочетете за останалите ми предложения за вашата първа грим колекция. Съжалявам, че не мога да сложа снимки на всеки един продукт, но така публикацията ще стане досадно дълга. Но, за да ви улесня съм сложила активни връзки към някои от продуктите. Ще се радвам да споделите, какво има/имало във вашата първа колекция и разбира се, може да допълвате идеи чрез коментар под публикацията. 

Kisses,
Sis



13 коментара:

  1. Чудесен пост! Браво за труда и старанието, и аз имах идея да направя нещо подобно. С нетърпение чакам втората част и мазилата за очички :))

    http://powderyourfacewithsunshine.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  2. Толкова много ти благодаря за тази публикация.Тъй като аз съм момиче на 14 години е много полезно.С нетърпение ще очаквам втората част ! Отново благодаря ти ♥

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изключително ти благодаря за коментара! :) радвам се, че публикацията вече е била полезна на някой като теб :) Успех!

      Изтриване
  3. Моята Stay Matte в момента изглежда точно така, но упорито я остъргвам и отлагам купуването на нова (: Много добра идея за публикация, мисля че ще бъде от полза на доста момичета.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, горката пудра едва пуска вече :) Наистина се надявам публикацията да е полезна!

      Изтриване
  4. Силве, ако ми позволиш бих добавила към пудрите и Max Factor Creme Puff - безцветната, около 12-13лв. Аз се омазнявам доста в Т-зоната, но тази пудра ме спасява. И макар, че има малко по-силен аромат, нанесена на лицето не се усеща. Харесва ми, защото го няма бръшняния (д)ефект, а това е супер важно. Другите честно казано не съм ги пробвала, но ще погледна Stay Matte щом ти я препоръчваш :)
    Ще чакам втората част <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много за допълнението :). Тази пудра на Макс фактор я гледах скоро, беше на промоция. Но ме отказа изключително силния парфюмиран аромат. Не бях сигурна, дали искам да си я слагам на лицето. Много и се чудих и тогава взех тази, която съм показала на Мейбълин. Но щом казваш, че е хубаво може да я пробвам.

      Изтриване
  5. Да, аромата е силен, но върху лицето изобщо не се усеща. Ако имаш възможност пробвай я. На мен ми хареса :)

    ОтговорИзтриване
  6. Адмирирам началото с "Привет", "Ехо"-то е малко... не на място :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз така си поздравявам приятелите, за мен е неангажиращо :) Надявам се и публикацията да ти е била интересна както и "привета"-а :)

      Изтриване
  7. Страхотен пост!!! Много полезен!!! Повечето продукти, които си препоръчала са ми любими!!!!
    Ивана
    dreamofjoe.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  8. Поста е невероятен, изключително полезен и чакам продължение опредлено! Поздрави от мен!
    http://mannierox.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване