четвъртък, 29 август 2013 г.

Girl, let's start with makeup! (part two)


Ето, че дойде време за втората част на Girl, let's start with makeup, в която ви обещах да си говорим за продукти за очи, вежди и устни. 

Сенки

Изборът на сенки, палитри е голям. Но наистина си е предизвикателство да се намерят такива, които да са наситени, да се работи лесно с тях и да не са скъпи.
Палитрите на Флормар и по-точно ето тази:


номер Р045
Страхотна четворка цветове, с която ще постигнете неутрален дневен грим, а защо не и някой опушен парти грим за специален случай. Както се казва, тази палитра е MUST HAVE, особено за начинаещо момиче. Останалите четворка палитри от серията също са много хубави и са подходящи за тези от вас, които искат да експериментират с цветовете. Ето ТУК, може да видите мое ревю на друга тяхна палитра и мой грим сътворен с нея.
Вижте палитрата в блога на My Beauty Madness

- Wet'n Wild
Ще ги опиша само с една дума - страхотни! Все още са нови на българския пазар, което ги прави и малко трудно откриваеми. Но фирмата вносител Интелфарм предлага и онлайн поръчки и обслужване. Палитрите, които се прадлагат са шестички, тройки или единични сенки. Цветовете са страхотни, пигментирани, някои се разпрашват по-лесно, но това в никакъв случай не намалява наситеността им. Препоръчвам с две ръце. Ако искате да видите ревю на моята палитричка цъкнете ТУК.
Цената им варира в зависимост от броя цветове в палитричката от 7.90 лв. до 13.90 лв. за шестичките.

Единички сенки на МОДА
Ако обичате бляскави и металически цветове, то това са вашите сенки, разгледайте MODA I shine. Серията с  по-матови и по-перлени, сатенени цветове е MODA mono eyeshadows. Силно пигментирани са и се мажат като масло. А за по-екстремните от вас има неонова серия със ярки парти цветове.
Разгледайте суотчове на цветовете в блога на Womanberry, както и в блога на My Beauty Madness  и ТУК

- Maybelline Tattoo eyeshadows


Това са кремообразни сенки. Има страхотни цветове, нанасят се лесно и издържат с часове. Задължително ги погледнете на дисплея на Maybelline.
Цена около 9 лв.

Очни линии и моливи за очи 

Като начинаещи в гримирането започни с моливите за очи. С тях се работи лесно, дават добър контрол на ръката и са подходящи за тренировки за изписване на така харесваната очна линия.
Rimmel Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal - има разнообразни цветове, между които да избираш.
Цена около 8 лв.
Impala silicone eyeliner - страхотни моливи. От единия край има гумичка за опушване. Отново се предлагат много весели цветове.
Цена около 3 лв.



- ArtDeco Waterproof молив за очи - цена около 16.00 лв.
Течните очните линии тип "флумастер" са също много подходящи за начинаещи. 
- Golden Rose Precision Liner - цена около 3-4 лв.

снимка: Интернет

- Maybelline Master precise liquid eyeliner - цена около 13 лв.

Ако искаш да притежаваш гел очна линия имай предвид, че ще имаш нужда от четка. Но някои компании добре са го измислили и предлагат гел очните линии в комплект с четка. Такива са:

- Maybelline eyestudio Lasting drama gel eyeliner - за повече снимки и информация цъкнете ТУК.
- L'oreal gel eyeliner - все още нямам опит с нея, но тя си има четка. Цена около 13-14 лв.

- Essence също имаха такива очни линии, но за съжаление напоследък са изчезнали от дисплеите на марката. Не знам, дали просто няма внос или са спряни от производство. Цената им беше около 6 лв и към тях нямаше четка. Ето едно мое ревю, където може да ги видите ---> ЦЪК В същата публикация ще видите и варианта от Catrice, които също са хубави.

Вежди
Не си скубете веждите безразборно. Ако все пак имате нужда да ги поокротите използвайте гел за вежди. Сега има и оцветени спирали за вежди, които не само ги подреждат, но и запълват празните местенца нежду косъмчетата. Запомнете, веждите са много важни за вида не едно лице.
- Catrice eyebrow Filler - прочетете ревюто на спиралата за вежди ТУК
- Essence lash and brow gel mascara - цена около 5 лв.

снимка: Интернет


Ако все пак искате да експериментирате с молив или сенки за вежди ви препоръчвам:
Wet 'n Wild Ultimate Brow - цена 8.90 лв.
А това е любимият ми молив за вежди
Lumene Blueberry eyebrow pencil
- Essence сет за вежди, цена около 6-7 лв.




Устни 
Ще започна с моливите за устни. Moи фаворит са моливите на Catrice. Имате избор сред страхотни цветове, нанасят се лесно и не се размазват. Цената им е около 6 лв.

Червила и глосове
Тук изборът ви е наистина голям :). Червилата, които ще ви предложа да разгледате са:
- Rimmel - има няколко серии, като особено интересна е серията на Кейт Мос. Цена около 8-10 лв.
- Maybelline - има най-различни серии. Гланцовете са им също добри. Цени между 10-15 лв.
- Flormar Pretty Lipstick - с много приятна текстура и сладурски цветове. Цена около 5 лв.
- Flormar Lip gloss - не са от най-трайните, но определено си заслужава да ги погледнете.Цена около 5-7 лв.
- Golden Rose червила- според мен добрите попадения на марката са в т.нар. серия червила 2000 (сивите гилзички) и златната серия Ultra Rich Color Lipstick. Последните са с добра трайност, не изсушава устните, а  ги чувствам подхранени и мекички. Цена между 3-5 лв.



- Golden Rose Ultimate Color Lipgloss - това е един от последните им продукти. Аз лично все още нямам впечатления от него, но чувам добри отзиви.
Напоследък много актуални станаха стик-червилата. Почти всяка марка декоративна козметика излязоха на пазара с такива: Клиник, Ревлон, Буржоа, Лореал, Катрис...и др. Те са много интересен продукт, много удобен за нанасяне и носене в дамската чантичка. Някои са изключително трайни.



Това е всичко, за което успях да се сетя. Още веднъж казвам, че това са съвсем примерни предложения. Започнете лека полека, едно по едно, докато накрая ще имате куп прекрасни продукти.
Не се притеснявайте да експериментирате!
В коментарите давайте вашите предложения за продукти, които заслужават да заемат място в грим колекцията на всяко момиче. Вярвам, че и на мен ще ми дадете страхотни идеи.

Бай :)

8 коментара:

  1. Отново поздравления за труда!
    Частта със сенките на Мода беше нова за мен, дори и линковете с ревюта.. Веднага сядам да поправя необразоваността си.
    Иначе за сенките на Флормар подкрепям с 2 ръце - must have! Всички други продути също си ги подбрала чудесно!

    ОтговорИзтриване
  2. Много полезен пост за мен! Поздравления! ;)
    Сенките на Флормар ще ги купя задължително. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Настя :) Сигурна съм, че палитричката ще ти хареса.

      Изтриване
  3. Силве, много изчерпателна и най-вече полезна публикация! Много ми беше приятно да в прочета и ще я препоръчам и на моите читатели. Мнението ти за повечето продукти се припокрива с моето, което само може да ме ласкае, имайки в предвид, че ти си професионалист и си разбираш от работата :) Обожавам сенките на Maybelline и тези на Flormar, в няколко статии съм се обяснявала наред колко са ми любими и именно такива продукти ми задържат интереса към масовите марки и ме правят изключително щастлива, когато попадна на тях.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жени, много се радвам, че публикацията ти е била интересна. Твоето мнение пък ласкае мен, защото си една от любимите ми блогърки :) Вчера осъзнах, че имам един пропуск в публикацията и това е основата за сенки. При първа възможност ще се поправя :)

      Изтриване
  4. Страхотна статия! Определено всички споменати продукти си заслужават пробата! Повечето от тях ги притежавам или пък заглеждам от доста време!
    Поздрави - Girls Temptations

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря и на теб за коментара. Много харесвам новият облик на блога ти :)

      Изтриване