събота, 6 октомври 2012 г.

Face OFF или продуктите за лице, които използвам

Идеята за тази публикация отлежава вече доста време в главата ми, но все се появяваше нещо да ме откаже. Продуктите за лице и кожа са толкова индивидуални, че се чудих, дали изобщо би било интересно на някой да прочете за нещата, които използвам АЗ. Далеч съм от мисълта, че имам перфектна кожа. Доста може да се желае още. Но наскоро с приятелка си говорихме за измиващите продукти за лице и тя ми сподели, че такова „чудо“ не използва, включително и скрабове. Това веднага ме върна към идеята за тази публикация и си казах, че това е момента да седна и да я напиша. Подозирам, че най-вероятно ще стане доста дългичка и за да не ви оттегча ще я разделя на две части.
От къде да започна....Ще започна от края на работния ден, когато се прибера в къщи. Първото нещо което правя, след защипването на бретона, който съм търпяла цял ден, е свалянето на грима и насъбралата мръсотия. От доста време за тази цел използвам мицералната вода на Биодерма Себиум.
За мен тази вода е вълшебство. Не дразни очите, което в повечето случаи ми се случва, ако използвам напр. мляко за лице. Оставя кожата чиста. С нея не рискувате да си извадите очите от търкане. Гримът се сваля много нежно. Наумила съм си следващия път да си взема Биодермата за чувствителна кожа. Говори се, че е по-добра. Мога смело да твърдя, че след като започнах ползването на този продукт, пъпките се отказаха да ме тормозят.
След като сваля грима, почти веднага или малко преди да си легна(,когато си взимам душ) си измивам лицето. Тази стъпка не я пропускам. Обичам да чувствам кожата си наистина чиста. За тази цел използвам няколко различни продукта, които редувам:
 
  1. Почистващ и тонизиран гел на Орифлейм с органични екстракти от чаено дърво и розмарин - този продукт много ми харесва. Нежен е към кожата, не я изсушава и мирише приятно. Също така ми помага в борбата с гадните пъпки.
  2. Clean&Clear black head clearing 2-in-1 wash/mask – това е почистващ гел и маска срещу черни точки. Почиства нечистотиите и мъртвите кожни клетки, които запушват порите. Съдържа силицилова киселина, която почиства в дълбочина. Този продукт е ОК, но нищо особено. Когато свърши определено ще си купя нещо друго.
  3. Билка хидратиращ гел за измиване на лице с екстракт от краставица и пъпеш. Гелчето е много леко и не изсушава кожата. Много ми харесва. Това е продукт, към който се връщам от време на време.

Скраба за лице...Това е продукт, който според мен не трябва да пренебрегвате и който трябва задължително да използвате 1-2 пъти в седмицата. Ексфолирането работи във ваша полза като отстранява мъртвите клетки от повърхностния слой и освежава тена на лицето ви като изважда на показ „новата кожа“. Ако обаче имате много суха или чувствителна кожа, трябва да внимавате с тази стъпка и да използвате много щадящи скрабове. Какво използвам аз в момента:
  1. Freeman creamy scrubскраба има малки гранулки, които не са агресивни към кожата. За тези от вас, които харесват по-яки ексфолианти, този ще им дойде твърде „нежен”. Повече може да прочетете тук.
  2. Обикновен аспирин на таблетки.
Ако все още не сте пробвали това, то задължително след края на публикацията тичайте в банята и опитайте. За мен това е най-добрия ексфолиант. Вземете 2 таблетки в дланта си. Капнете няколко капки вода и аспирина автоматично ще се размекне. С тази кашишка обтрийте лицето си, леко без да използвате силен натиск. Аспиринът всъщност е ацетилсилицилова киселина, отличен ексфолиант с противовъзпалително действие.
Важно: след ексфолиране задължително използвайте хидратиращо кремче, най-добре със слънцезащитен фактор.
Мисля за сега да спра до тук. Във втората част ще ви разкажа за останалите стъпки в грижата ми за лицето плюс 1-2 маски, които най-често си правя.

2 коментара:

  1. С нетърпение очаквам и втората част от публикацията. В процес на търсене на най-подходящите продукти съм. Мицеларната вода определено е на челни позиции в списъка за пазаруване :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна статия. И аз нямам търпение за втората част. :)

    ОтговорИзтриване