събота, 13 октомври 2012 г.

FACE OFF или продуктите за лице, които използвам 2 част

Привет ,
Както обещах, с малко закъснение, продължавам темата за продуктите за лице, които използвам. Първата част може да прочетете тук
...
След като си измия лицето го подсушавам леко. Никога не търкам с кърпата и дори го оставям леко влажно с идеята да изсъхне естествено на въздух. Ако има някакви остатъци от грим около очите, премахвам ги отново с Биодермата. Цялото лице обтривам с тампонче напоено с лосиона на Билка с краставица и пъпеш. Това лосионче ми е любимо. Мирише приятно, хидратира кожата ми, като я чувствам свежа и чиста.
Ако съм в период на нападение от гадните гадинки пъпките използвам едно лосионче, което сама си забърквам. При мен то работи безотказно. Пъпките завяхват бързо и намалява вероятността от появата на нови. За да си го направите ви трявба:
-          Салицилов спирт 2%
източник: Интернет
-          Хлорнитромуцин – 6 таблетки ( доколкото си спомням в блистера са 10 хапчета. Аз използвам само 5, а останалите си ги запазвам за следващия път) – цена около 2-3 лв.

Таблетките са тип капсулки, които отваряте и изсипвате направо в шишенцето спирт. Разклащате добре и готово. Лосиона е доста агресивен и не се препоръчва да се използва върху цялото лице. Най-вероятно ще усетите опъване, затова е подходящ само за кожи, които са мазни до комбинирани. Ако имате по суха и чувствителна кожа, третирайте само пъпката, напр. като използвате напоена клечка за уши.
Последна, но важна стъпка от режима е крема за лице. Излишно е да казвам, колко важен е той. Имам наблюдение, че много момичета го пропускат, което ще им изиграе много лоша шега с възрастта. Имайте наум едно: с годините кожата се изсушава и ако не сте се грижили за нея, то появата на бръчки ви е гарантирана  и то доста по-рано отколкото ви се иска. Същото важи и за крема за околоочния контур. Там кожата е много нежна и тънка, наситена с кръвоносни съдове и ако не и съдействате, то „линиите на живота“ ще ви изненадат още на 30 години. Много често чувам: Аз съм на 20 и крем за очи не ми трябва...Ако мислите така, то грешите много! Подготвяйте почвата от рано, за да ви се отблагодари, когато му дойде времето J. Така, да се върнем към продуктите, които използвам. В момента имам два крема, които редувам. Единият ползвам като нощен и това е подхранващ крем на Хималая. По-подробно за него тук.
Другият крем, който ми е фаворит за момента е хидратиращият дневен крем на NUXE против умора с антиоксидантно и антистрес действие.

Повече за него тук. Имам леки подозрения, че от него  от време на време ми се появяват едни ситни пъпчици по челото. Но не съм сигурна. Все още водя следствие по въпроса J. Интересно ми е, ако е от него, коя съставка не ми понася?! Настрани от това крема е супер....и цената му е супер...., но си заслужава до последната стотинка. Кремчето използвам сутрин, след като отново съм си измила лицето.
Кремът за околоочния контур използвам сутрин и вечер. Държа го в хладилника. Така при нанасянето получавам ефекта на охлаждане, което много помага за подпухнали и уморени очи. Кремчето, което използвам в момента е на Евелин с козе мляко и масло от пшеничен зародиш. Кремчето е за по-зряла кожа – суха и чувствителна. Купих си го, защото описанието му много ме впечатли: изглажда бръчките, регенерира кожата около очите, намалява тъмните кръгове и подпухването. Мога да кажа, че ми харесва. Не се бори много успешно с бръчките и подпуването, но като цяло е ОК. След като го изхабя, бих искала да опитам нещо друго.



Пак много се разприказвах. Планът ми беше тук да включа и любимите маски за лице, но ще ги оставя за една отделна публикация. Ами това е! Остава само да ви пожелая да се усмихвате широко!

6 коментара:

  1. Супер статия :) лосиончето с Хлорнитромицина и аз си го бъркам по препоръка на една възрастна фармацефтка,която ми каза "рецептата" само да добавя идея,ако искаш лосиона да не е толкова агресивен и по щадящ кожата аз добавям и една идея розова вода :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ради, благодаря за коментара! Това за розовата вода е идея! :)

      Изтриване
  2. na kolko godini trqbva da pochnem da izpolzvame okoloochen krem

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Радост! Хубаво е да се започне с използването на околоочно кремче след като навършим 20. Тогава е добре да изберем не толкова агресивно и противобръчково, колкото да е хидратиращо. Повечето козметични марки описват на опаковката за коя възрастова група е съответното кремче, това ще ти е ориентир.

      Изтриване
  3. Страхотна статия! :) Доста полезни неща научих, особено за използването на околоочен крем от 20г. Добавям го към списъка за покупки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! След, 20-тата си година е добре да изберем хидратиращо кремче. Не залагай на агресивно и противобръчков. Такова търси след 25-тата си година :)

      Изтриване