сряда, 31 октомври 2012 г.

Моето участие в конкурс по грим - 10/12 Пловдив

В тази публикация съвсем накратко ще опиша преживяванията си от поредния конкурс за грим организиран от Christian of Roma Group. Конкурсът е част от програмата на Италиански фестивал на красотата и прическата със седалище Международен панаир Пловдив. Фестивалът се организира 2 пъти годишно – на пролет и на есен. Там може да откриете професионални продукти за коса и нокти, козметика, Spa & Wellness, оборудване за фризьорски и козметични салони. Също така може да станете свидетели на шоу програми и семинари с участието на български и италиански стилисти, които ще ви демонстрират тенденциите в цветовете и прическите. В рамките на фестивала се организират конкурси за фризьори и гримьори. Темата, по която ще се работи се съобщава предварително, така че всеки, който иска да участва има възможност да се подготви. Тази година взех участие в конкурса по грим. Темата беше „Приказни герои“ . Това, което трябва да знете, ако решите да се явите на подобен конкурс е, че освен грима трябва да помислите изобщо върху цялата визия на модела ви – костюм или съответното подходящо облекло по темата, прическа, аксесоари и т.н. Общо взето се оценява всичко.

Дълго се колебаех дали да участвам, но след като разбрах, че наградният фонд е предоставен от МАК, реших, че трябва да опитам. Героят, на който се спрях беше ФЕЯ. До последно нямах подходящ костюм и тук като една истинска вълшебница ми помогна едно момиче. Решихме, че крилцата са твърде комерсиални. И изведнъж ме осени идеята, че мога да използвам сватбената ни окрасата за колата. Тя представлява една огромна зелено-златна пандела. И воала! – крилцата бяха готови. За останалата част от костюма използвахме една готова рокля, купихме плат за горната част и с това завършихме.
Много се притеснявах, което личи и на снимките. Ужасна съм J Нервността ми пролича и върху грима, който направих. Като цяло, ако този същия грим го направя в по-спокойна обстановка ще е в пъти по-добър. Но...., до тук стигнаха възможностите на треперещите ръце. Благодаря на журито, че ме оцениха за второ място. Като цяло конкурса не е на много високо ниво, но емоцията беше зареждаща. Изключително много бях разочарована от наградата. Но няма да навлизам в тази тема.
Тук е момента да благодаря на останалите от екипа, без които резултата нямаше да е такъв. Хора, тази награда е за вас!!! А, ако зависеше от мен на вас бих ви дала и първо място J



Мис Бони беше част от журито

Имах и възможността да се запозная и с Хриси Попова. Жалко, че нямахме повече време да си поговорим. Ето тук може да разгледате нейния блог.
С Хриси

Ако имате желание да се явите (не се изисква професионална диплома) и имате въпроси относно конкурса, с удоволствие ще ви отговоря.
Поздрави,

9 коментара:

  1. Ах, наистина е приказно :)) Честито! И идеята за костюм е просто невероятна! :))

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравления:) http://bygabriela24.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно! И крилцата са супер оригинални! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Честито! Цялостната визия е прекрасна!

    ОтговорИзтриване
  5. Честито! :) Сигурно е било наистина много вълнуващо! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Честито! А каква беше наградата ти?

    ОтговорИзтриване
  7. Наградата беше козметика на МАК - една сива сенка, кремообразен молив, червило и един руж.

    ОтговорИзтриване
  8. Поздравления! Страхотна и завършена визия!

    ОтговорИзтриване