четвъртък, 28 юни 2012 г.

Пудра BIO detox Organic - ревю

С началото на горещото и влажно време усетих, че начина, по който поставях ФДТ си и продуктите , които използвах през студените месеци, вече не работиха в моя полза. Стояха ми някак тежко, кожата на лицето ми се омазняваше бързо и в един момент се чувствах, че ако не махна това нещо от лицето си ще полудея.
Разбрах, че е дошло време да сменя продуктите и начина им на слагане. А и си намерих страхотно оправдание да обиколя козметичните магазини, въпреки че винаги си повтарям, че имам повече от необходимото J Необходимо? Какво значи това?.....
И така, наредих приоритетите си, трябваше да съм наясно какво искам от продукта, който си търся, какво очаквам той да направи за мен. Исках да е ФДТ, под формата на компактна пудра, да има добра покривност, да е подходящ за комбиниран до мазен тип кожа и да е със SPF , с лека формула и да е подходящ за ежедневна употреба.
При влизането ми в козметичния магазин, започнах да се лутам от дисплей на дисплей и да търся, това което се намира трудно. От известно време погледа ми се беше спрял на пудра на BOURJOIS от серията  BIO detox Organic. Бях чела добри отзиви за нея. Цитирам: „ Формулата на продуктите от серията BIO Detox е изградена от 100% натурални компоненти. Освен това е обогатена и с растителен хлорофил, който защитава кожата от замърсяване и я насища с кислород още при самото нанасяне на продукта. Екстрактът от зелен чай се бори със свободните радикали, зелените кълнове снабдяват с витамини и минерали, пептидите озонират кожата, а оризовата пудра матира и насища с натурален кварц. Резултатът е добре защитена , подхранена и перфектно тонирана кожа с равен тен до 8 часа, без никакви недостатъци, не запушва порите.“ Единственото, което и липсваше е SPF.

И впечатлена от това описание и убежденията на продавачката, че пудрата е много хубава се сдобивам с нея.  Нямах търпение да я пробвам. Прибрах се и започнах с процедурата, която ще следвам всяка сутрин. Кожата на измитото, чисто лице трябва задължително да се хидратира. Използвайте овлажняващ крем, който е първата и най-важна стъпка преди полагането на ФТД. За лятото трябва да се използват кремове със слънцезащитен фактор най-малко 30. Мислете за кожата си, преди да е станало късно и да сте заприличали на петнисти хиени. Сега по аптеките има толкова много продукти, специфични за всеки тип кожа. Тези, които са за моя тип кожа (комбинирана до мазна) много подходящи са:
  1. BIODERMA от серията Фотодерм
  2. AVENE от серията Cleanance  : http://www.avene.bg/Product.aspx?id=89
Реших да използвам гъбичката, която си е вътре и с потупвания започнах да нанасям пудрата върху лицето си. Още при първите няколко полагания бях сигурна, че тази пудра е моята лятна любов. Реших да изчакам и да не се ентусиазирам много, да видя как ще ми понесе през целия ден, ще лъсна ли, ще се появят ли пъпки? На края на деня резултата беше: появи се леко омазняване в Т-зоната, но определено беше ограничено. Пъпки – липсват. Покритието е леко. Ако искате по-голяма покривност, то тази пудра не е за вас. Кожата придобива кадифен оттенък. Може да се наслагва без да се появи "cake effect". С една дума харесва ми!
Минусите на тази пудра са: няма SPF фактор, няма избор откъм нюанси. Оригинално пудрата се предлага в доста голяма гама, но уви – не и в България.
Цена:  ± 21 лв.

ТА-РА :)

3 коментара:

  1. Здрасти, поздрави за сладкия блог :)

    Аз първоначално бях доста разочарована от тази пудра, докато не осъзнах, че като я нанасям с голяма четка ми действа адски добре. Хем е покривна, хем обаче не се събира и разкашква грозно (имах такъв проблем с гъбичката).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за коментара :) Да, определено ако се използва четка резултата е по-добър. Осъзнах обаче, че като грамаж е малка (9гр.) и май бързо ще я употребя...

      Изтриване
  2. На мен ми стои твърде мазна, въобще не матира, а стои като слой върху кожата, доста неестествено. Сега пробвах BB на Garnier - И съм очарована. Всичко си зависи от кожата , предполагам

    ОтговорИзтриване