сряда, 21 март 2012 г.

Гримът за бала

Здравейте красиви,

Подготовката за бала.....каква емоция само! Всеки абитуриент мечтае за перфектия ден. Разбира се, за момичетата денят е по-специален. Всяка иска да намери перфектната рокля, обувки, аксесоари. Да е неповторима, с идеалните грим и прическа.
И, за да сте наистина блестящи, имам някои идеи, които ще ви направят уверени, със заслужено самочувствие.....и с перфектния грим.


Идея № 1
Трябва да изберете едно от двете: да наблегнете на по-силен грим на очите или да наблегнете на устните. Никога двете заедно. Това е една от основните грешки, когато се гримирате – силно гримирани очи в комбинация с ярки устни. Така ще заприличате на най-лошия вариант на Лейди Гага. Следвайте правилото: силно гримирани очи – неутрални устни; неутрални очи – ярко (силно) червило.


Идея № 2
Поне няколко месеца преди бала се погрижете за кожата на лицето си (и не само). Многократно съм казвала, че основата на перфектният грим е чистата и здрава кожа. Такова лице е най-доброто платно за работа.


Идея № 3
Мислете за грима заедно с роклята. Не случайно когато отивате на грим един от основните въпроси на гримьора е „ Как ще сте облечена?“. Сега информацията ни залива отвсякъде, да благодарим на интернет :). Разглеждайте снимки, събирайте идеи. Това което мога да ви посъветвам е: гледайте снимки на известните личности и най-вече как изглеждат на Червения килим (на Оскари, Премиери и т.н.). Там кипи от идеи и то на световно ниво. След това споделете идеите си с вашият гримьор и заедно ще прецените, кое е подходящо за вас и кое не.


Идея № 4
Ще има много снимки! Не забравяйте, че те ще ви останат за спомен и през годините ще се връщате с умиление към тях и времето на „страхотната вечер“. Трябва да сте свежи, гримът трябва да издържи, поне докато влезете в ресторанта :). Какво трябва да знаете когато се снимате?
1.Носете червило/гланц в чантичката си и преди фотосесията или снимки си освежете устните.
2.Периодично нанасяйте пудра върху зоните на омазняване (брадичка, нос, чело). Или най-добрият вариант е вместо пудра носете в чантичката си абсорбиращи козметични хартийки (т.нар. оризови хартийки), откриват се в почти всеки козметичен магазин. С тези кърпички попивайте омазнените участъци, за да избегнете лъщенето на лицето си по снимките. Но запомнете, с тези кърпички попивайте, НЕ бършете. Иначе рискувате да изтриете грима си.
3.Ружът – не го забравяйте! Той е важна част от грима и придава здрав вид на бузките. А и, за да изглеждате перфектно на снимките си сложете руж. Но внимавайте и не прекалявайте с него.


Идея № 5
Ако сте решили да се доверите на собствените си възможности и да се гримирате сами за бала, съветът ми е – ПРАКТИКУВАЙТЕ! Практиката ще ви направи по-добри. Еспериментирайте и намерете най-подходящата комбинация цветове. Ще ви издам една тайна: правилото на тройката – дали ще мислим за очи, устни или скули винаги слагайте най-малко три цвята на всяко място, за да се получи 3D ефект:
- за сенките: върху клепача светъл цвят, по тъмен цвят в края на окото, хайлайтър под самите вежди;
- за устните: използвайте по светъл тон в средата на устните, по-тъмен към ъгълчетата, а над извивката на горната устната или т. Нар. Cupid’s Bow сложете хайлайтър ( този трик визуално уголемява горната устна)
- скулите – освен ружът , на мястото НАД скулите (малко под очите) сложете и хайлайтър.

Какво да носите в чантичката си:
 1.Малко компактно огледалце
 2.Червило/ гланц/ черен(кафяв или сив) молив
 3.Ментови бонбонки. А НЕ ДЪВКИ. Не искаме после да се гледаме как дъвчим, нали :)
 4.Абсорбиращи (оризови) хартийки за попиване на омазнените участъци и потта от лицето.

И накрая искам да ви кажа: Не прекалявайте с грима!!! Има разлика между сценичен грим и вечерен официален грим. Младостта е най-силното ви оръжие. Не го скривайте под пластове грим. И БЪДЕТЕ ЕСТЕСТВЕНИ!!!

Целувки и попътен вятър на всички бъдещи абитуриенти!!!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар