четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Тенденции 2012

Седмицата на модата в Ню Йорк "изкомандва" какви ще са тенденциите през пролетта и лятото на 2012. И тъй като мен главно ме вълнува тренда в макиажа, прочетох това-онова и сега ще ви разкажа какво диктува модата тази пролет. Като цяло се усеща влияние от 70-те.
1. Веждите - тази пролет те са акцента в грима, големи и подчертани, но женствени. За да ги подчертаете използвайте молив за вежди или сенки за очи като си помагате с четка.

2. Здравата и чиста кожа - хидратираната кожа е идеалното платно за ФДТ.
3. "Смели цветове" навсякъде - очите, бузите, устните...

4. Меки пастелни цветове
5. Цвят върху цвят - например, за да подчертаете устните използвайте по-светли и по-тъмни тона от един цвят, за да създадете деменция.

6. Цветове металик - ако лилавото, виолетовото или маслиново зеленото ви плашат, опитайте с цветове металик. Например ще изглеждате блестящо, ако поставите малко сиво металик по долния клепач.
7. Телесното червило vs. червеното червило - и тази година едни дизайнери заложиха на червените устни, а други на телесните. Няма да сбъркате, ако изберете и двете. Комбинирайте "естествени очи" с ярко червило и обратно- "драматични очи" с неутрални устни.
Този сезон се забелязва, че интензивността на цвета или мястото на поставяне се е изместил от устните към скулите. Пролетта ни дава възможност да си "поиграем" с ярки и изчистени цветове. Коралово розово, цвят лавандула и дори неутралните са много подходящи.
Това, което виждаме по модните подиуми обаче, не винаги е подходящо за носене в ежедневието, освен ако не си Лейди Гага :). Ще ви предложа няколко съвсем подходящи за" ежедневна употреба"  начина за гримиране:
1. Ярки устни + неутрални очи
Този грим залага на минимум грим върху очите и ярко или тъмно червило върху устните. ( Dior 2012; Vaccarello 2012)

2. Опушен грим в тъмно-сини цветове (Емануел Унгаро 2012)
Всеки сезон виждаме по модните подиуми опушен грим в класическото черно или сиво. Тази година дизайнерите го смениха с меки, опушени тъмносини очи. Този грим е перфектен за парти!

3. На фокус е бронзовата кожа ( Michael Kors)
Много модели на подиума изглеждаха все едно току що са се завърнали от Малдивите.

ТА-РА :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар