петък, 17 януари 2014 г.

Alverde peeling apricot and calendula



Обичам скрабове за лице! След като приключих със стария, исках да си избера нещо ново, което да опитам. Реших да поразгледам в DM и след помощ от една моя приятелка се спрях на Alverde пилинг за лице кайсия и невен. Тук ще вмъкна само, че обичам "по-яките" скрабове, тези с по-едрите частички (аз нямам чувствителна кожа). Но, ако вие сте с такава кожа на лицето, задължително избирайте по-нежни консистенции.




Alverde е марка на DM и доколкото съм запозната продуктите от тази серия са чисто натурални, без консерванти и оцветители.


Скрабът е кремообразен с белезникав цвят. Въпреки, че тази серия се води за чувствителни кожи, не знам как ще се отрази на по-нежна кожа. бих казала, че частичките му са доста едри. По описание е препоръчително да се използва 1-2 в седмицата. Аз го използвам по-често, вече от около 3 седмици и за момента не съм почувствала някакъв дискомфорт.
Не се пени, по скоро създава една хлъзгава консистенция. След употреба чувствам кожата си чиста, не е опъната и не е изсушена. Вероятно това се дължи на кремообразната му консистенция, която омекотява кожата.


Другото, което ме накара да си избера този скраб е размера на продукта, който е 75 мл. Обичам по-малките количества, защото така няма да ми омръзне, а и знаете, че обичам да експериментирам с различни продукти. Колкото по-бързо свърши, толкова по-скоро ще опитам нещо ново. Цената му беше около 5 лв.
Единственото, което не ми допада това е аромата му. Има странен, силен мирис на нещо билково примесено с нещо кайсиево.
Като заключение мога да кажа, че не е нещо невиждано, но ми харесва. Кожата на лицето ми се чувства добре след употребата му и като цяло мисля, че няма да сбъркате, ако решите да си го купите. Със сигурност бих се върнала към него.

Ще се радвам, ако някоя от читателките ми вече го е използвала и сподели какво мисли за него.

4 коментара:

  1. Не съм ползвала този, но ми изглежда приятен. След като свърша Dark Angels, може да го пробвам, че е и доста по-евтин.
    Girl's temptations

    ОтговорИзтриване
  2. Hi, you have an interesting blog!

    I am running an international GIVEAWAY on my blog, you can win Clarins and other brands: http://www.beautybellenotes.com/2014/01/blog-anniversary-giveaway.html

    xoxo,
    Olivia

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда примамлив! Трябва да се опита!
    http://thingamyjic.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей ! Номинирах те за Liebster Award и много ще се радвам ако отговориш на въпросите ми http://blogforbeautyyy.blogspot.com/2014/03/liebster-award.html

    ОтговорИзтриване