понеделник, 21 октомври 2013 г.

Halloween look: Dia de los Muertos

Привет,




За мен няма по-красив месец от октомври, а и е толкова забавен! Наближава най-страшната нощ в годината. Когато Светещият тиквен Джак ни показва пътя в тъмното и е нащрек като ни пази от злите сили :) Хелоуин няма нищо общо с нашите традиции, но въпреки това е много забавно да си поиграеш с грим и да се вдъхновиш да направиш неща, които иначе през останалото време от годината няма как да направиш. Освен, ако не участваш в някой холивудски филм или в циркова програма :)
Съвсем случайно тази година реших да направя Sugar Skull, който е емблематичен за Мексико и Dia de los Muertos или "Денят на мъртвите". Типичния  Sugar Skull изглежда малко по-различно от това, което аз направих. 


Из интернет видях едно момиче, което беше направило маската наполовина и реших, че е страхотна идея да съчетая glam с малко horror. Започнах да мисля, кои цветове да използвам и реших, че ще е лилаво и зелено. Знаех, че искам камъни и хубави обемисти цветя. И започна едно лудо търсене на детайлите и хич не си мислете, че е лесна работа :) Точно в най-големите дъждове обиколих целия град, от един магазин в друг, за да набавя всичко, което ми беше необходимо, за да осъщества идеята си. За съжаление, не успях да открия зелени камъчета. Цветята също си бяха цяло предизвикателство :) Но, успях :)
Затова се надявам искрено, моят Sugar Skull да ви хареса, а защо не и да ви вдъхнови за Хелоуин :)

 Фотограф Антон Димов

Вие какво мислите за Хелоуин? А ще се маскирате ли?

XOXO,
To Make-up with Love

11 коментара:

  1. Определено труда си е струвал :))

    ОтговорИзтриване
  2. Силве, супер сладка си :))) Много ми харесваш :)

    ОтговорИзтриване
  3. Супер е! Аз имам такава татуировка превзела цялото ми ляво бедро и като цяло обожавам деня на мъртвите. Грима е супер, страхотен баланс!

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятен е грима! Страхотна комбинация от красота и малко страх. Очакваме още вдъхновения :)

    ОтговорИзтриване
  5. Доста актуален грим за Хелоуин! :) Много е красиво!

    ОтговорИзтриване
  6. Силве, невероятно красота си! Потресаващо талантлива и зареждаща. Виж как успяваш и Боби да я мотивираш да се развива в козм. насока. Просто огромно браво на теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поли, благодаря ти много :) Радвам се, че се мотивираме една друга :)

      Изтриване