понеделник, 28 октомври 2013 г.

Avon lip crayon - yes or no

Ехо,

Какво ли вече не измислят козметичните компании, за да задържат интереса на клиентите си. Ето например, напоследък изключително актуални са пастелите за устни или още както ги наричат "чъби стикс". Доколкото знам първият бранд, който излезе с този продукт беше Клиник. Оттам започна всеобщата лудост и вече почти всяка марка си има "пастели". Докато чъбитата стигнат до нас, Клиник излезе и с чъбита за очи. Така че, чакаме и това да ни залее. 
Лично аз харесвам чъбитата като решение за опаковка. Още повече съм голяма почитателка на червилата, а каквото и да си говорим чъбито си е всъщност червило :) - някои по-пигментирани, други с по-лек цвят. Притежателка съм вече на няколко чъбита, но не и на Клиник и не мога да направя сравнението с "оригинала", така да се каже :) 
В последния каталог на Ейвън, който вече не е актуален, пастелите като нов продукт бяха на промоция. Сдобих се с два цвята Risque rose и Carefree coral. За съжаление още първия ден останах страшно разочарована. Ще обясня защо, но първо ще започна с хубавите страни:
Опаковката - черна пластмасова опаковка, нищо изненадващо.




Цветовете - и двата цвята, които имам са пигментирани и много хубави. Особено Carefree coral е много интересен и смел цвят. Трудно ми е да го обясня, но аз го виждам като коралово-оранжево с розов подтон. Доста е "сигнален". 
Трайност - много добра издържливост имат върху устните. Това се дължи на по-сухата консистенция, която обаче изсушава устните. 
Всичко хубаво, което казах до тук обаче "се затрива" от самия продукт. Цветът се изтрива от устните неравномерно като стават на петна. Врязва се в гънките и в най-малките кожички. А аз смея да твърдя, че се грижа добре за устните си и се старая да ги поддържам подхранени и в приветливо състояние. Risque rose е по-неутрален цвят и от близо тези недостатъци не се забелязват. Но с Корала положението е трагично и избледнява много грозно. Така че определено ще трябва едно постоянно подновяване на цвета.
На снимката на устните с Корала може да видите и каква "празна линия" се получава при втриване на устните една в друга. Същото се получава и с Risque Rose, но не се набива толкова на очи, поради по-неутралния цвят.

Risque Rose

Carefree coral
На всичкото отгоре и двата цвята съдържат брокатени частички, които за моите предпочитания са доста едри за продукт за уста. Веднага след като си сложите върху устните от пастела (и за двата цвята) се появява неприятното усещане, че по тях имаш налепен прах. Това лично за мен е изключително неприятно и непрекъснато ме кара несъзнателно да потърквам устни една в друга. При избледяване на цветовете и най-вече с Risque rose целите ми устни остават в брокатени частички.
Другото нещо, което изобщо не ми харесва, е че продукта стои върху устните много "тежко", през цялото време действително усещаш, че имаш нещо върху тях, а това за мен е много изнервящо.
Не знам, вероятно силно съм се надявала да харесам чъбитата на Avon и затова останах така разочарована. Ще се радвам, ако споделите и вашето мнение, ако притежавате такова. Но аз лично продължавам да гледам с недоверие към марката.



To make-up with love...

9 коментара:

  1. Благодаря за ревюто, за мен беше много полезно!

    ОтговорИзтриване
  2. Съвсем на същото мнение съм, за съжаление :( Според мен, чъбито на Клиник наистина си остава най-доброто в категорията, следвано от това на Ревлон, което е и по-достъпно (но двете неща с доста различна трайност, ревлонските са убиец в тази насока) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Днес гледах тези на Клиник, но те не са толкова трайни, нали?

      Изтриване
  3. Пробвах версията на Maxfactor - Colour Elixir Giant Pen Stick в цвят Subtle coral и усещането на брокатените частици е същото. Даже ако не го изтрия до 15 минути, почва да ми щипе на устните...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вероятно има хора, които не се дразнят от такива брокати, но мен ме изнервят :)

      Изтриване
  4. При повечето продукти за устни на Avon, които съм поръчвала съм оставала разочарована точно най-вече заради тези едри частици, които удивително много ме дразнят. Последния път, преди месеци, реших да си поръчам гланц който.. еми, общо взето беше целия с брокати и изключително некомфортен за носене. От друга страна, не на всеки му пречи това..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даа, със сигурност на някои хора това няма да им пречи.:)

      Изтриване
  5. Много жалко, че не са ти допаднали, изглеждаха обещаващо.Обаче с тази консистенция и много брокати май ще си пропуснат шанса. Аз продължавам да хваля чъбито на Буржоа :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина на вид са много обещаващи. Цветовете са много хубави и са пигментирани, но на устните...просто не са по моя вкус.

      Изтриване