понеделник, 23 септември 2013 г.

If All My Makeup Dissappeared

Привет,


Наскоро попаднах на една идея, която ми се стори много интересна. Да си представим, съвсем като в приказките, че идва лошата фея и ви отмъква всички гримчета и червилца и ви оставя без дори едно моливче. Аз често имам кошмари, че поради някаква причина всичките ми гримчета изчезват. WTF!!! Вероятно, защото само аз си знам какво ми е коствало, за да мога да си купя например някой толкова желан продукт, който иначе не бих могла да си позволя.
И тогава съвсем логично си задавам въпроса : Кои ще са, например, 10-те грим-продукта, които веднага ще си купя отново? Определено ми е много трудно да отговоря на този въпрос, защото обичам толкова много неща, че ми е непонятно, как ще се побера в тази рамка. Но, да видим... 

ФДТ


Без изобщо да се замисля  Revlon ColorStay. За сега това е единствения ФДТ, който успява да се справи с мазната ми кожа. Това е тежък ФДТ, а аз напоследък си падам по по-леките текстури, но уви от там все още не съм открила "моя". Напоследък обаче съм му хванала цаката на поставяне и изобщо не стои тежко. Съвсем малко количество нанасям със стиплинг четка за ФДТ, като преди това я напръсквам с фикса на MAC. Такъв вид четка позволява малко количество да се разнесе по кожата и дава т.нар. air brush ефект. 

Пудра


M.A.C. Mineralize Skinfinish 
Влюбена съм в текстура и финиша, който носи на кожата на лицето. Не стои "напудрено", напротив - стои естествено, поради това, че е изключително фино смляна и печенена.

3. Коректор
Тук, определено ще се двоумя. Моят all time favorit е Boirjois Healthy Mix, За него прочетете ТУК. Но отскоро много харесвам коректора на Maybelline FIT ME. И дватa са с добра покривност, приятна текстура, която се разнася лесно.


Сенки


Ако стане така, че остана без нито една палитра и сенчица, най-вероятно първата ще е на Wet 'n Wild. Има нещо, с което ме впечатлиха - наситени, разнасят се лесно, някои от цветовете може да са по-прашливи, но на мен това не ми пречи. ТУК ,може да видите публикация, което правих на LUST палитрата.


Молив/очна линия


Вероятно първо ще си купя гел очната линия на Maybelline. Пристрастена съм към нея. Нанася се лесно, водоустойчива, издържлива. А четчицата към нея е най-удобната четка, която съм използвала. Повече за нея, на който му е интересно може да прочете ТУК.

Руж


Ако остана без нито един руж, първия, който ще си купя ще е на Catrice. Има много хубави цветове, не са "брашнени", разнасят се лесно, стоят естествено.

Червило


Първото червило ще е на Rimmel. Имат изключително разнообразие на цветове и текстури. 



Вежди


Моливът на Lumene ще е първата ми грижа за веждите. Много го харесвам, неведнъж съм го споменавала :) Цветът му е супер естествен, нанася се лесно и е издържлив.

9. База за сенки
Артдеко. Тя беше първата база, която си купих и има така да се каже сантиментална стойност :) Помня как нямах търпение да свърша работа и да отида да си я взема. Подходяща е за мазни клепачи, цветовете на сенките поставени върху нея са ясни и издържливи. За съжаление в момента нямам от нея.

снимка: интернет


10. Спирала
Пристрастена съм към спиралите на Maybelline. Въпреки, че последната им ROCKET беше истинско разочарование за мен, продължавам да обичам The Falsies.

снимка: интернет
А кои са вашите продукти, които винаги ще присъстват в козметичната ви чантичка?

8 коментара:

  1. Аз бих си избрала: Max Factor False Lash effect спирала, сенки..ох много ми е трудно да си избера, но сигурно пак бих си взела няколко любими от Makeup Geek, на Tarte cheek stain за бузките (седи невероятно естествено!), задължително база за сенки, на Libello балсам за устни, пудрата на Bourjois Healthy Mix, и най-накрая едно bb кремче (сигурно това на Garnier за мазна кожа)...Е, пак не малко като за начало :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотен избор :) Аз също съм влюбена в сенките на MUG :)

      Изтриване
  2. Ох, че интересно :)
    1. Фон дьо тен не нося, но все повече се замислям дали не ми трябва :) Но на тази точка ще се спра на ББ крем - магическия на Лореал
    2. Матиращата пудра на Есенс - без нея съм заникъде :)
    3. Спирала - I love Extreme на Есенс + извивачка мигли
    4. Чъбита на Катрис - колкото повече, толкова повече
    5. Базата на NYX телесния цвят в бурканчето.
    6. Ружчето на Флормар 91 <3
    7. Хайлайтър - лимитката на Катрис е страхотна, но ако тя липсва, ще потърся този на МеМеМе :)
    8. Сенки: Тоупа на Мейбълин, тъмната палитра на Слийк (Bad girl) и ще се надявам да има Нейкид 2 (без нея не мога)
    9.Очната линия на Мейбълин влиза и в моя списък
    10. Балсама за устни на Хималая :)))

    Между другото и аз имам сантименти към базата на АртДеко, и на мен ми е първата и я ползвам вече година и още не съм й видяла дъното :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотен списък. Балсамът за устни също беше в моя списък, но нали трябваше да се спра на само на 10 продукта и балсама просто остана съвсем малко назад ;)

      Изтриване
  3. Чудесна идея, с удоволствие изчетох за любимите ти продукти и някои от тях определено ми влизат в уишлиста. Надявам се нямаш против да я заема за следваща публикация :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че нямам против :) С нетърпение очаквам твоята версия.

      Изтриване
  4. Ползвала ли си One by one volume express на Мейбълин (червената)? Как би я сравнила с тази новата в лилава опаковка, дето от двете страни има спирала (в друга публикация казваш, че си помислила, че едната страна е праймър, а то било за долните мигли). Ако имаш снимки може ли да сложиш, понеже вече ми писна да купувам спирали и да ме разочароват, сигурно от 4 години си ползвам червената (още когато беше със зеленикави букви, а не super black), но един ден реших, че мога да намеря нещо по-добро и почнах да купувам спирали На Буржоа, на ГР, на не знам си коя марка и постоянно се разочаровам, защото не стоят добре на миглите ми - чудя се да си се върна ли към нея или да пробвам тази от двете страни, където има четки. Ако си ползвала тази червената МНОГО ЩЕ СЕ РАДВАМ, ако споделиш мнение!!! Лека вечер

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ползвала съм почти всички спирали на Мейбълин. Всички ми харесват, с изключение на Рокета, която в началото ме разочарова, но започнахме да се сработваме като поизсъхна. За съжаление, спиралата като продукт може да бъде много индивидуален избор, в смисъл на едни мигли стои по един начин , на други по друг начин. Например, много момичета харесват на Essence I love Extreme в розовата опаковка, но аз я намразих. Просто трябва да намериш твоята, знам, че може да бъде доста разочароващо. Спиралата на Мейбълин, която и от двете страни е с "апликатор" ми харесва, но не дава драматичен ефект. По-скоро само подчертава миглите и ги удължава, няма толкова обем (поне при мен е така). Харесвам спиралата на L'oreal Voluminous.

      Изтриване