петък, 22 февруари 2013 г.

Essence Stay all day long lasting eyeshadow - YES or NO

Привет,

Предполагам всички сте запознати и сте виждали дисплеите на немската козметична марка Essence. Аз не съм кой знае каква Essence фенка, но с ръка на сърцето мога да кажа, че имат някои сполучливи неща, които бързо заеха място в списъка на любимите ми продукти.
От доста време се чудих на дълготрайните кремообразни сенки от серията STAY ALL DAY , но все ми се досвидяваха 5-6-те лева и си повтораях, че мога да живея и без тях. При последното ми посещение на магазин ЛИЛИ се оказа, че има 50% намаление на избрани продукти на Essence, в това число и въпросните кремообразни сенки. В крайна сметка си тръгнах от магазина не с един, а цели два цвята. Бях чувала доста добри отзиви за този продукт и нямах търпение да го пробвам.


Сенките се водят "кремообразни" и се предлагат в малко PVC бурканче. Аз лично съм със смесени чуства към текстурата. Доста са по-сухи, отколкото очаквах, което прави нанасянето и разнасянето им играчка. Използвах четка, използвах пръсти, но в крайна сметка успях. Определено трябва да имате търпение, когато ги използвате. Въпреки първоначалната ми спънка с тях се оказаха действително доста издържливи. Предвид моите мазни клепачи, задължително първо слагам база. До момента съм ги използвала самостоятелно без да ги запечатвам със сенки. За моя вкус са твърде блестящи (все пак имайте предвид, че аз обичам сенки на матова основа). Но тези от вас, които обичат блясъка определено ще се влюбят в тях. Но трябва да се внимава да не се прекали с количеството, защото резултата няма да е много привлекателен и изглежда все едно продукта е на люспи.
Като цяло мисля, че сенките са ОК, а предвид цената може да им дадете шанс. Все пак ще ви бъдат добър приятел сутрин, когато се готвите за училище или работа. Сложете ги на целия клепач, почертайте с по-тъмен молив, опушете го леко в основата на миглите, спирала и ви гарантирам, че ще изглеждате блестящо.
Цветовете които имам са:
02 GLAMMY GOES TO.... - много нежен бронзов неутрален цвят
09 FOR FAIRIES - много интересен бледо-розов цвят със златни частички

 
Останах леко разочарована, когато забелязах, че продукта се е отделил от стените на бурканчето, което ме кара да си мисля, че скоро няма да мога да ги използвам, ако съхнат толкова бързо. Може би и затова са били на промоция... А ги имам едва от около 3 седмици. Ще се радвам, ако споделите вашия опит със тези сенки и дали наблюдавате същото.

Kisses!
 

3 коментара:

  1. И аз исках да ги пробвам от доста време и като ги видях намалени се сдобих с два от цветовете - For Fairies (розово) и The Magic Must Go On (в лилаво). И за мен бяха малко по-сухи отколкото очаквах. Нанасям ги с пръсти - не съм срещала трудности. Розовото определено зае трайно място в ежедневния ми грим.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз имам черните, но честно казано си мисля, че с по-светли няма да е чак такава занимавка нанасянето им. Черното докато го нанесеш равномерно и красиво, направо ми идва да хвана дегримьора...

    ОтговорИзтриване
  3. Имам същия проблем, изсъхват адски бързо и нанасянето става все по-трудно. Обаче май намерих начин за справяне - 15-20 минути преди да ги използвам оставям кутийката на парното. Не знам колко удачен е този начин, но за сега работи :D

    ОтговорИзтриване