неделя, 6 януари 2013 г.

Photo tutorial: Eye liner / Как се прави очна линия?


Здравейте красавици,




Когато започнах да се интересувам от грим, първота препъни камъче за мен беше поставянето на очна линия. Понеже никък не се справях изгледах хиляди филмчета с демонстрации, като всеки твърдеше, че неговия начин е най-лесен. Отсях по-лесните идеи, взех от един-едно от друг-друго и започнах с практиката.
Напоследък много момичета ми казват, че най-трудно се справят с поставянето на очна линия, затова реших да направя фото-урок, в който стъпка по стъпка да покажа, че не е трудно. Трябва наистина само много практика. Използвам черен молив, понеже той е най-доброто средство за начинаещите в очната линия. Освен молив друго добро средство е очна линия от типа маркер/писец.



И така, първото най-важно нещо е моливът да е добре подострен. От сега ви казвам, с тъп молив нищо няма да се получи. Той трябва да е мек и да се плъзга леко по-кожата. Избягвайте твърдите моливи. В този случай използвам черен молив на Буржоа. Добре е да сте седнали удобно пред огледало. За да имате стабилност на ръката, поставете лакътя на ръката, с която ще рисувате върху масата. И се успокойте :), като не се получи винаги може да изтриете и да започнете отново. Друго нещо, което трябва да знаете е, че когато нанасяте очната линия - дали ще е с молив или с течна очна линия, трябва да го правите с насечени къси движения.
И така, да преминем към демонстрацията:


1. С насечени къси движения на ръката поставете молив по дължината на ресниците на горния клепач. Опитайте се да го правите възможно най-близко до тях, като запълвате и кожата между тях. После може да се върнете и да удебелите линията. Тя трябва да е най-тънка в началото на окото, като се удебелява към края. В този случай, аз искам линията ми да започва някъде от средата на клепача.

2. Винаги имайте наум мисловната линия, която е външното продължение на долния клепач на окото. Тя ще ни помага за границите на самата запетайка на очната линия, както и това да ги направим двете очи възможно най-еднакви.

3. Поставете една съвсем лека точка (тази точка трябва да се намира на тази мисловна линия). Тя ще ни е ориентир.


4. В тази стъпка ще ви покажа два начина:
а) поставете с леки накъсани движения молив по долния клепач и изнесете права линия, която да свържете с точката

б) ако не искате да поставяте черен молив по долните ресници, то този начин е за вас - изтеглете линия, с която да свържете точката, като започнете от края на ресниците на горния клепач

5. Продължете леко една линия от горния клепач, към първата линия, която направихме, така че да се получи триъгълник.



6. Запълнете триъгълника, върнете се на места, където искате да дооправите и ГОТОВО.


Не се притеснявайте, ако от първия път не изглежда добре. Изтрийте и опитайте отново.

Много добро средство за поправяне на грешки е клечка за уши напоена с лосион за почистване на грим. С нея може да почиствате неравности и да оправяте линийки. Ами това е моят начин. Надявам се този фото-урок да ви е от помощ и да споделите как се справяте.
Целувки! 

10 коментара:

  1. A kak moje da se predotvrati razmazvaneto na cherniq moliv, izpolzvan za ochna liniq?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На първо място, трябва да използваш хубав, водоустойчив молив - Артеко има един доста добър. Просто трябва да откриеш перфектния молив за твоите очи. Затова аз предпочитам да използвам гел очни линии, които са доста издържливи.Другото нещо, което е добре да се прави - след поставяне на молива от горе го "запечатай" с черни сенки като използваш малка скосена четка.

      Изтриване
  2. Много красиво и лесно,ще се пробвам и аз :)

    ОтговорИзтриване
  3. преди и аз имах голям проблем с поставянето на очната линия,но откакто ползвам такава с твърда четка той изчезна :)
    Имаш много красиви очи :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много изчерпателно! Снимките са повече от идеални!

    ОтговорИзтриване
  5. Можеш ли да ми препоръчаш някакъв водоустойчив молив ? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей :) Опитай водоустойчивия молив на Артдеко.

      Изтриване
  6. Благодаря на всички! :) Надявам се, да съм помогнала на някоя от вас.

    ОтговорИзтриване