петък, 4 януари 2013 г.

Meet BILKA cosmetics


Здравейте красавици,

Какво ви е мнението за нашенската козметика? Повечето мъже и жени поглеждат към българското доста недоверчиво и предпочитат да си купят нещо чужбинско и съвсем по човешки свързват цената с качеството. Подозират, че след като е българско и евтино следователно не е хубаво. Аз не винаги имам възможност да си купувам бяла козметика от висок ценови клас, просто защото всичко, което заделя инвестирам в декоративна козметика и инструменти за работа. Това ме кара да се оглеждам за хубави, но евтини кремчета, които да прилегнат на точно моята кожа. За Билка знам от край време. Запознанството ми с нея започна с един крем за ръце. След това случайно попаднах на вече всеизвестната им серията с краставица и пъпеш. Всъщност истинската причина за тази публикация (която доста позакъсня) е че БИЛКА ми предоставиха няколко продукта (за което благодаря на Мария J от http://womanberry.com), които да опитам и да изкажа обективно мнение. Реших да си избера продукти, които досега не съм използвала, а винаги съм искала.


1. Крем копринен лифтинг „24 часа хидратация“ от серията Билка UpGrape

 


Описание на продукта според сайта на производителя: продуктите от тази серия са разработени по съвременна формула на основата на екстракт от грозде. Той е мощен антиоксидант, който забавя признаците на стареене. Продуктите съдържат и растителни съставки със сертификат за БИО произход.
Резултати от употребата – копринена кожа, забавяне стареенето, лифтинг ефект, който намаля бръчките, 24 часова хидратация.
Всичко това звучи доста впечатляващо!

Моето мнение – кремчето е много леко. При нанасянето попива бързо и не оставя мазен филм (кожата ми е комбинирана към мазна). Относно хидратацията – сега за зимата ми идва с една идея по-лек, предвид, че това е сезон, в който кожата ми се нуждае от силна хидратация. Мисля, че през лятото ще ми върши в пъти по-добра работа. Въпреки това оставя кожата ми гладка и кадифена на допир. За лифтинг ефекта – за сега не мога да дам обективно мнение дали е намалил видимо бръчиците ми, но при полагането му усещам съвсееееем леко опъване. Перфектен е като основа за грим!
Лоши страни – силно ароматизиран! Някой с по-чувствителен нос, може да му дойде в повече. Аз също не обичам ароматизирани козметични продукти, но специално с това кремче свикнах. Доколкото разбирам тази серия продукти UpGrape вече не се произвеждат в този си вид, а са разработени в нова серия Bilka upgrape BIO certified.

Цена: около 7-8 лв.
 

    2. Тоалетно мляко за лице с бяло грозде


Като цяло не съм почитателка на тоалетните млека. Винаги ми дразнят очите и си е истинско търкане докато грима се свали. Може би, защото вече свикнах с водата на Биодерма и не мога да си представя друго, с което да се почиствам.
Според производителя – млякото нежно почиства като има двойно действие. Почиства и подхранва кожата в дълбочина. Обогатено е с натурален екстракт от бяло грозде и витамин Е, които ускоряват регенеративните процеси на кожните клетки, блокират свободните радикали и така забавят появата на първите мимически бръчки. Има защита от слънчевите лъчи и е подходящо за чувствителна кожа.
Моето мнение - формулата е по-скоро кремообразна, отколкото течна. Не дразни очите, като почиства доста добре и по-упорити продукти. Оставя кожата мекичка и освежена, без да я омазнява. Ароматът не е натрапчив и мога да кажа, че ми е най-приятният. Определено ми харесва.
Цена: 4-5 лв / 200 мл

3. Хидратиращ крем душ-гел с краставица и пъпеш

След като използвам тоника и измиващият гел от тази серия и толкова много ми харесват, реших да опитам и душ-гела. Серията на Билка с краставица и пъпеш предлага силна хидратация на кожата и подмладяващ ефект. Продуктите съдържат комплекс от витамини, минерали и биоактивна плодова вода.
Според производителя – душ-гелът за тяло осигурява максимално хидратиране, нежно пожиства кожата на тялото и я освежава. (200 мл)
Моето мнение – душ-гелчето е много приятно. Пени се и оставя кожата почистена. Ползвам с го с удоволствие и бих си го купила отново. :)

Цена: около 4 лв / 200 мл.

Като цяло мнението ми за продуктите на Билка е, че са страхотни! Особено като се има предвид цената им, а предлаганото качества е на конкурентно ниво.

Целувки,



1 коментар:

  1. Аз съм доволна от антицелулитния гел с бяло грозде на Bilka - приятно заглажда кожата и ако изобщо дават ефект тези гелове, май само от този съм усетила подобрена еластичност на кожата.

    ОтговорИзтриване