неделя, 16 декември 2012 г.

Четките за грим и защо са толкова различни


Най-накрая дойде време и за тази публикация. Много хора се чудят, защо ми трябват толкова много и различни четки. Но това, което не знаят е , че всяка четка си има точното предназначение. С тази публикация ще се опитам да помогна на тези от вас, които обичат грима, но много често остават силно объркани коя четка за какво е. Комплектът, който ще ви покажа тук си поръчах по ибей и съдържа 12 броя, които са напълно достатъчни за тези от вас, които сега се учат. Цента, която получих от продавача не беше за изпускане, затова и не се поколебах. Сега като гледам вървят малко по-скъпо, но ако имате опит в ибей търговете, може да попаднете на страхотни оферти. Марката на сета е ZOREYA. И страхотно имитира всеизвестните четки Сигма (този същия комплект на Сигма струва $120). За съжаление нямам четки на Сигма, за да направя сравнение на качеството между двете марки, но ако някоя от вас има вече изградено менение ще се радвам да го сподели в коментарите по-долу. Ето приликите визуално:


ZOREYA
SIGMA
Четките се предлагат в различни цветове, аз нямах много голям избор при все, че офертата се отнасяше точно за този комплект. Най страхотното е, че идват в супер удобен  кожен кейс, който се затваря, така че четкито остават съвсем защитени, например при пътуване, но и съвсем лесно се превръщат и в чашки за съхранение и ще са ви по ръка.

Сега към самите четки. За по-голямо улеснение ще ги разделя в 2 категории: четки за лице и четки за очи.








ЧЕТКИ ЗА ЛИЦЕ:


Голяма четка за пудра – както си личи и по името тази четка се използва за прахообрази продукти. Използвам я, когато фиксирам цялото лице с пудра. Мекичка и удобна, поради големия си обем покрива големи  места по тялото и лицето.
Голяма скосена четка – четката се използва за контуриране на лицето, когато използвам брозъри. Наклона на косъмчетата е много удобен за подчертаване на скулите. Също така я използвам и за руж.
 
Четка Дуо Фибър – създава Air Brush ефект на кожата (Техниката Air Brush е впръскването на продукти върху лицето или тялото чрез въздух под налягане). Финиша, който се постига е кадифена кожа. Използва се за прахообразни, кремообразни и течни продукти. Когато искам по леко покритие на ФДТ и по-естествен завършек използвам тази четка. Четката може да разпознаете много лесно по двуцветните черно-бели косъмчета.
 
Четка за ФДТ – четката е плоска за гладко нанасяне на ФДТ. Използва се за кремообразни или течни продукти – ФДТ-и, кремообразен руж или за нанасяне основата върху лицето.
 

ЧЕТКИ ЗА ОЧИ

Четка за очна линия – използва се за кремообразни или течни очни линии
 
Четката молив – нарича се така, защото е малка и заострена. Използва се за опушване или омекотяване на линиите по дължина на горния и долния клепач. Също така обичам да я използвам са поставянето на по-светли сенки (хайлатър) във вътрешната част на окото.
 
Четка за разнасяне на цветовете – това е много важна четка, която трябва да има всеки от вас, който обича да се гримира. Когато използваме повече цветове знаем, че границите между тях трябва да са много добре разнесени. Използва се и за разнасяне цветовете в сгъвката на окото.
 
Четка за нанасяне на сенки – с леки потупвания се нанася основният цвят върху клепача.

 
Голяма четка за нанасяне на сенки – същата като горната, но е по-голяма. Може да се използва, както за прахообразни, така и за кремообразни сенки.
 
Малка скосена четка – с тази четка се нансят кремообразни, течни или прахообразни продукти, като се създават тънки и прецизни линии. Много гримьори я използват за поставяне на очна линия или при оформянето на вежди. Удобна е и при поставянето на цвят по основата на миглите на долните клепачи.

Скосена четка за нанасяне на сенки – леко нанасяне на ценките по клепача. Много е удобна при нанасяне на по-тъмните цветове във V-форма в края на окото. Също така е удобна за разнасяне на сенките по сгъвката на окото и за хайлатване по коста под веждата.
 
Четка за коректор – името подсказва. Четката е удобна за нанасяне на коректор върху малки места по лицето – около носа и очите.
 
Има още много други видове четки, с които сега няма да ви обърквам допълнително :) Като цяло този комплект е изключително добър за цената си. С всеки ден се влюбвам в него. Само да отбележа, че съм го купила със собствени пари и тази публикация не е реклама.
Ако все още имате въпроси не се притеснявайте да питате.




И запомнете: една от тайните за перфектния грим са хубавите четки.
<3


6 коментара:

  1. О,чудесно,че тези четки са толкова добри.Мисля да поровя в ибей офертите и ако изпадна на изгодна,да си ги взема:)

    ОтговорИзтриване
  2. Стахотен и много информативен пост! :)) Много ми хареса!

    http://rosychicc.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  3. Би ли споделила колко точно ти излезе целия сет? В момента ги гледам в ибей и сета е около 18 паунда, а доставката - около 7. Как точно се получиха нещата с шипинга?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Елена! Сета е от ибей, но не английския. За него платих $18.99 плюс доставка - $ 15.99

      Изтриване
    2. Как ги почистваш, освен седмичното изпиране ( аз не мога да трая мръсни четки и пера след всяко ползване) ? Използваш ли спрей или по-специален продукт?

      Изтриване
  4. Доста полезна информация. Аз ползвам само 2 четки, но никога не е късно човек да пробва нещо ново :)

    ОтговорИзтриване