вторник, 25 септември 2012 г.

Trend: Dare to wear dark lipstick

Най-вероятно няма да изненадам никоя от вас с тази публикация. Тренда на тъмните червила продължава  от миналалия сезон есен/зима. И по-точно цветовете напомнящи на плътно червено вино J. Ами нормално, както идва сезона на червеното вино, така и червените устни ще омайват противоположния пол. В моята козметична тоалетка имам няколко такива купувани миналата година и такива, с които се сдобих наскоро. Част от тях са изключително пигментирани и смели цветове, а други които ще ви покажа са за тези от вас, които се плашат да носят „силни” нюанси и предпочитат нещо по-дискретно , но все пак искат да следват тренда.
Но преди да посегнете към червеното червило трябва да имате наум някои неща и то много важни, ако искате да постигнете ефекта „уау”. Научих ги от моя идол Лиса Елдридж и ще ги споделя с вас. Едно от най-важните неща е: ако имате зачервявания по лицето, особено около носа, устата или между веждите дори и върху клепачите, то задължително трябва да ги ликвидирате. Също, когато ще си слагате тъмно червило трябва да скриете тъмните кръгове около очите – тук коректорът е MUST HAVE. Ако не третирате тъмните кръгове, то рискувате при слагането на тъмно червило да си сложите и 10 годинки отгоре. Друго много важно нещо е: екфолирайте устните си и то не само заради червеното червило. Няма нищо по-неприятно от напукани устни, които се белят и от които се подават люспи кожа. Немислимо е върху такива устни да се сложи тъмно червило. Ще изглеждате ужастно и доста отблъскващо. И не на последно място прекрийте всички пъпчици, защото иначе рискувате да изглеждате доста „мръсно”.

Червилата, които ще ви покажа ще ги разделя в две категории:

неделя, 23 септември 2012 г.

Me, myself and Golden Rose

Привет!

Това е идея, която замислям да осъществя от доста време. Вярвах, че ще е много забавно да направя нещо като трансформация преди и след. И естествено опитното зайче бях самата аз. Освен забавната страна исках да покажа и нещо друго. Знам, че има много момичета и жени сред вас, които не се гримират. Аз също в ежедневието си и в повечето случаи нямам много време за гримиране сутрин.  Мятам си само един ФДТ ( в последно време използвам ББ крем), коректор и спирала. Наистина ви трябва съвсем малко, за да се преобразите, а това ще добави и един плюс към самочувствието ви и се обзалагам, че околните ще го забележат и ще ви направят комплимент. Друга част от експеримента ми е да използвам козметика, която може да откриете в почти всяко магазинче и то на съвсем достъпни цени. Реших да използвам козметика на Голдън роуз. Имам една матова сенка, която дълго време чакаше да си поиграя с нея. Това е едно лилаво със син подтон от серията на ГР Silky touch matte eyeshadow 206.
Ако сте начинаещи в гримирането по-добре избягвайте матовите цветове. С тях се работи трудно, разнасят се трудно...абе изобщо първо свикнете с по-меки варианти или т.нар. сатенени или шимър сенки. И в този ред на мисли този цвят на ГР ми даде зор и отне доста време за разнасяне. В крайна сметка резултата ми хареса и затова го споделям с вас.
Както споменах по-горе, продуктите които използвах са на Голдън Роуз, с изключение на ББ кремчето на Гарние.



GR Wet & Dry eye shadow № 4 – двата по-светли нюанса
Golden Rose Kohl Kajal Eye pencil
Golden Rose Wonder Lash 12 x volume and lash lift mascara,
Golden Rose Компактна пудра – 110 Soft caramel
Червило от серията Ultra Rich Color № 53 Golden Rose
Golden Rose Руж Silky Touch Blush-on 206

Направете си и вие един такъв забавен опит. Грабвайте сенките, които имате вкъщи, снимайте се и ще видите колко различно ще погледнете на грима и на себе си J

събота, 22 септември 2012 г.

Let's Meet Golden Rose

Здравейте приятели,
Изключително приятно се чуствам от факта, че Golden Rose България проявиха голям интерес към българското бюти блог общество. От прекрасната им ПР-ка получих безвъзмезно торбичка с техни продукти. Известно време се запознавах с тях и мился, че съм готова за публикация.

В торбичката изненада открих следните неща:

четвъртък, 20 септември 2012 г.

Bourjois Bronzing powder

Бронзиращата пудра... Това е един от любимите ми продукти. С него може да се правят чудеса с лицето, само да знаеш как J Преди година–две, беше изключително трудно на общодостъпния български пазар да се открие матова бронзираща пудра. Всичко беше с блясък и брокати. Пудрата на Буржоа е продукт, който познавам отдавна и сега като се замисля не знам защо съм чакала чак досега , за да се сдобия с нея.
Опаковката е картонена, което я прави лесна за рециклиране. Много е сладурска. Наподобява шоколад, дори и аромата е шоколадов, но нищо натрапчиво. Предлагат се 2 цвята – 51, който е най-светлият и 52, който е по-тъмният нюанс. Преди да продължа обаче, искам да отбележа, че пудрата е подходяща изключително и само за светли до medium кожи на лицето. Пудрата е хит за  тези от вас, които имат кожата на Снежанка и се притесняват да използват бронзиращи продукти. Ако сте с тъмна кожа (или лятото, когато вече имате тен), то тази пудра не е за вас. Но от друга страна това я прави изключително подходяща за зимните месеци.
И така, очарована съм от „шоколада”. Моят нюанс е 52.



Пудрата не се праши..., ама изобщо. Смляна е много ситно, което е я прави изключително лесна за работа и разнасяне. Позволява едно постепенно нанасяне без да има риск да прекалите. Издържа доста дълго време. Ако се загледате в продукта отблизо ще забележите съвсем ситни блещулки, но в момента на нанасяне върху кожата, остават незабелязани. Самият бронзант има жълтеникаво-кафява база. Стои изключително естествено. Не е супер пигментирана, но това лично на мен не ми пречи, напротив дава ми отличен контрол на полаганото количеството.
До тук всичко е 6. Ще сложа минус само заради едно нещо – цената. От друга страна си заслужава всяка стотинка за качеството, което ви предлага. Цената е 23 лв. Абсурното е, че на етикета, който съдържа българския текст, пудрата е описана като БЛЕСТЯЩА. Това е много подвеждащо при положение, че продукта на 90 % е мат. Както споменах и по-горе действително има съвсем ситни блещулки, но в никакъв случай не бих я определила като блестяща.

четвъртък, 13 септември 2012 г.

MUL: Autumn leaves


Аз не съм „летен“ тип. Един от сезоните, които харесвам най-малко е лятото. Обичам да нося шапки, шалове, ръкавици...изобщо всякакви есенно-зимни аксесоари J. Това лято беше съпроводено с неоновите цветове, които меко казано ми „развалиха очите“. Знам, че повечето от вас ги харесват и няма да одобрят моето пренебрежение към тях .Поради тази причина съм изключително щастлива, че есента вече настъпва. А с нея идват и всичките ми любими цветове и трендове. Тъмното червило ми е страст!!! Много обичам да нося такива и вече нямам търпение.
Всички козметични марки вече излязоха на пазара с новите си есенни колекции и цветове, което ме вдъхнови да направя нещо шантаво




Използвани продукти:

Лице:
Кролан TV стик, 
Golden Rose Pressed Powder
Bourjois Bronzing Powder Chocolate #52
Очи:
E.L.F. Duo eyeshadow cream in Olive
NYX Jumbo pencil in Milk
BH 120 palette
Catrice Gel eyeliner – 010 Black Jack with Jack Black
Bourjois Volume Glamour Mascara
Вежди:
Essense eyebrow stylist set 
Устни:
NYX Jumbo pencil in Milk
BH 120 palette
Essense glitter eye liner - 08 Angel's eyes
Молив за устни  на Miss Claire – L306 Blueberry
Мигли:
Red Cherry #47, отрязани на половина
Надявам се, че ви харесва и се наслаждавайте на есента J
Силвия ХОХОХО

вторник, 11 септември 2012 г.

Travel Kit NUXE - MUST HAVE!

Тази публикация е за небезизвестната козметична марка NUXE. До скоро само бях чувала за нея. Знаех, че е голям хит на пазара, но поради финансови причини не си бях купувала нейни продукти и съвсем умишлено не съм се интересувла по подробно.
NUXE  е натурална козметика. Мотото им е КРАСОТА ОТ ПРИРОДАТА. И е бестселър на бялата козметика в Франция с редица награди. Звучи супер, нали! Не можех да пренебрегна всичи суперлативи, които срещах и чувах и трябваше да се сдобия с нещо и да видя аджаба...за какво е цялата тази шумотевица!? И тогава попаднах на т.нар. Travel Kit на NUXE. Комплекчето съдържа 5 продукта в малки опаковки удобни за път. Три от продуктите са част от бестселърите на марката и MUST HAVE. На всичкото отгоре комплекчето беше с намалена цена – от 18 на 15.30 лв. Е, как да не го взема!J

Както виждате от снимката продуктите се предлагат в козметична чантичка, която лично на мен много ми харесва. Не знам колко ще е здрава, но винаги се радвам на такива „торбета“ J, в които мога да си събирам разни нещица. Нека сега преминем по-подробно към продуктите, които вярвам много от вас отлично познават. А други, които все още се колебаят могат да притичат до близката по-голяма аптека и се сдобият с тези прекрасни продукти.
  1. Мицерална почистваща вода от розови листенца – 35 мл
Това е един от първите продукти на марката, за които чух и то все хубави неща и е единият от продуктите бестселъри. Има приятна, ненатрапчива миризма на билки (дори на розово масло). Почиства идеялно грима и нечистотиите натрупани по лицето и я оставя мекичка и свежа. Може да успокоите подпухнали и уморени очи като положите памучни тампончета напоени с тази вода. Подходяща и за хора, носещи контактни лещи.
  1. Хидратиращ дневен крем против умора -Crème Prodigieuse, anti-oxidant, anti-skin stress 15 мл
Това е хидратиращо кремче за нормална към комбинирана кожа. От цялото комплектче съм най-развълнувана от този крем. Още с името си ме спечели – антистрес и антиоксидантно.  Моята кожа по принцип е комбинирана, като лятото си е направо мазна. Кремът не е мазен, оставя кожата мекичка и матирана. Мисля, че започвам да го харесвам много. В описанието е посочено, че съдържа 89,3% съставки от растителен произход. Без парабени и некомедоногенен продукт. Днес получих няколко комплимента за кожата на лицето си. Май ще се простя със завидна сума за цяла опаковка. Според  мен е уникален!!!
  1. Мултифункционално сухо олио за лице, тяло, коса – 10 мл
Следващият продукт, който е много известен от тази марка. 98,8 % от съставките на това сухо олио са от натурален произход, с уникална комбинация от 30 % ценни растителни масла и витамин Е за подхранване, подновяване и омекотяване на кожата на лице, тяло и добавя блясък и еластичност на косата.
  1. Подхранващ крем за ръце и нокти – за суха и увредена кожа на ръцете – 15 мл
Мирише невероятно. Съдържа мед, слънчигледово масло, растителни масла и витамин Е. Попива бързо без да оставя мазен филм.
 Прави ръцете мекички. Аз съм с много увредени и груби кожички около ноктите, но все още нямам наблюдение да ми помага в това отношение.
  1. Нежен душ-гел за тяло – 30 мл
Още не съм го използвала. За сега си го пазя. Единственото ми впечатление е от аромата. Страхотен е, мирише на бадем, а това ми е любимо J. В описанието на продукта е посочено, че съдържа цветни екстракти от сладък бадем и портокал. Измива без да изсушава кожата.
Като заключение мога да кажа, че NUXE оправда очакванията ми и определено заслужава всички страхотни мнения, които четох. Препоръчвам на всяка една от вас да си вземе такова комплектче и да опита от красотата на NUXE. Няма да съжалявате. Но предупреждавам...най-вероятно толкова ще се влюбите в тези продукти, че ще се се сдобиете с някои от тях в оригинално количество, а те никак не са евтини J
Поздрави и целувки ХОХОХО

четвъртък, 6 септември 2012 г.

Rimmel Lipsticks

Един от любимите ми продукти от декоративната козметика е червилото. Преди време харесвах повече гланцове, но от както гримът ми стана хоби, се влюбих безконечно в ЧЕРВИЛОТО. Ще започна от там, че не съм претенциозен клиент, но си имам любими марки. За червилата това е Ревлон и Римел. Тъй като напоследък си купих няколко цвята на Римел и имам някои от преди, реших да ви ги покажа. Още повече са страхотни есенни цветове....обожавам смелите цветове и нямам търпение да започна да ги нося J


Римел имат няколко серии червила. Една от тях е Lasting Finish. Палитрата от цветове според мен е невероятна. Формулата е кремообразна, нанасят се „меко“ върху устните. И са изключително пигментирани и не се размазват. Както подсказва и името са доста издържливи, според описанието в сайта на фирмата - до 8 часа. Тук леко са подвели. При мен трайността не е „уау“. Действително са по-издържливи от други марки червила, които притежавам. Това в никакъв случай не ме притеснява. Лично аз нямам против и не ми пречи да си освежавам червило през няколко часа. цветовете, които имам аз от тази серия за 077 Asia, 058 Drop of Sherry, 080 One of a kind (искам да отбележа, че на живо не изглежда толкова лилаво)

077 Asia
058 Drop of Sherry
080 One of a kind

Притежавам едно червило от серията Colour Show off. Отличават се с розова гилзичка. Формулата на продукта от тази серия е по-суха. Много момичета се оплакват, че им изсушава устните и не ги харесват. Трайни са и не се размазват. Аз лично нямам оплаквания. Харесва ми да го нося и получавам много комплименти когато съм с него. Цветът е нещо между коралово, но със силен оранжев оттенък. На моменти го оприличавам на керемидено. Отново, много пигментирани. Това, което мога да посъветвам тези от вас, които смятат че им изсушава устните – използвайте балсам за устни преди това, а за нанасянето препоръчвам четка. Ето цвета, който имам аз:
030 Tell no one

Вие харесвате ли червилата на Римел?
Целувки ХОХОХО

вторник, 4 септември 2012 г.

DIY: Да си направим цветна очна линия

Днес ще си говорим за очните линии  и затова как сами можем да си измайсторим. Ще ви покажа 2 много лесни начина. Какво ни е нужно:
За първия начин са необходими:
-          Разтвор FIX+ на MAC
-          Прахообразни сенки
-          Гладка повърхност (аз използвам CD за подложка)
-          Стара четка, с която да миксирате
Впръсквате малко от FIX+ върху диска. Остъргвате определено количество от сенката. Смесвате ги като сами може да прецените дали трябва да добавите още цвят или още Фикс. Нанасяте с четка за очна линия. Резултата е течна очна линия:

понеделник, 3 септември 2012 г.

MUL: Let's ROCK

Привет!
Отмина поредното предизвикателство, в което взех участие. Темата беше Rock Star. Първоначално идеята за рок грим не ми хареса, никога не съм била рокаджийка. Но в един странен момент получих вдъхновение от снимка в интернет. И далеч от „традицията повелява“ рок гримът да е черни опушени очи, реших, че ще е много забавно, ако използвам много и ярки цветове. Когато правих грима беше късно след работа и не успях да хвана хубава дневна светлина за снимките, поради което качеството не е добро. Много ме е яд, защото на живо цветовете бяха прелестни.




Използвани продукти:

събота, 1 септември 2012 г.

DIY: Интересен маникюр

Здравейте!
Наминавам да ви покажа един много готин и лесен маникюр. Колкото пъти го нося, получавам комплименти и реших да го споделя с вас. Всъщност видях снимка на нещо подобно в Интернет и исках да опитам да го възпроизведа. Разбира се, много съм далеч от оригинала J, но след като аз успях да го направя, вярвам, че вие ще се справите далеч по-добре.
Необходими са ви два цвята лак - по-светъл и по-тъмен и една фибичка (поради факта, че нямам специални инструменти за рисуване на нокти). За да се получи добре лаковете трябва да са по-наситени, особено този, с който ще рисуваме. Аз използвам лакове от серията  Paris на Golden Rose.


1. Избирате си основния цвят и нанасяте върху целия нокът. Хубаво е да се поизчака да изсъхне.
2. След това с другия цвят рисувате нещо като френски маникюр. Не се старайте да е перфектно. Но нека количеството лак, което сложите в горната част на нокътя е малко повечко.
3.  Взимате си инстримента за рисуване (фибичка, карфица или каквото се сетите, ако нямате оригинални) и издърпвате количеството лак към основата, но без да натискате. Рисувате нещо като стичащи се капки/вадички.

Много е лесно, а резултата е изключително ефектен. Може да използвате всякакви цветови комбинации по ваш вкус.
Надявам се идеята да ви е харесала и да съм ви вдъхновила да опитате.